Help-Portrait devetu godinu zaredom u Splitu

U organizaciji Fotokluba Split, 21. prosinca 2019. održat će se Help-Portrait Split, gdje splitski tim devetu godinu zaredom sudjeluje u ovom globalnom pokretu.

Help-Portrait projekt osmislio je i pokrenuo poznati američki celebrity fotograf Jeremy Cowart sa ciljem da fotografi svojim umijećem i voljom pruže priliku, najosjetljivijim skupinama društva, da se na taj dan osjećaju lijepi i važni. Na taj način fotografi društvu vraćaju dio onoga što su sami primili. Ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet. Na dan održavanja akcije, na određenim lokacijama postavit će se montažna fotografska studija, a tim volontera pobrinuti će se da svi zablistaju na fotografijama. Fotografije se odmah printaju i daju ljudima koji su se fotografirali.

Fotografije nastale na Help-Portraitu nisu namjenjene daljnjoj distribuciji ni samopromociji fotografa već one isključivo ostaju u vlasništvu onih koji su se fotografirali. Ovom akcijom ne promovira se besplatna fotografija, već vrijednost dobre fotografije.

Splitska Help-Portrait ekipa poziva Vas da u subotu ,21.12.2019. u vremenu od 11 do 18 h,uzmete za ruku momka,curu, prijatelja, prijateljicu,mamu, tatu, baku, djeda… i posjetite Help-Portrait studio koji će se nalaziti u Fotoklubu Split (Marmontova 5), a oni će Vam pokloniti zajedničku fotografiju.

Članovi splitskog Help-Portait tima nakon školskih praznika tradicionalno će posjetiti Dom za djecu"Miljenko i Dobrila" i fotografirati štićenike.

Pokrovitelji: Grad Split, Subligo doo,Studio Iris i Mirakul Pizza Split