Help-Portrait osmu godinu zaredom u Splitu

U organizaciji Fotokluba Split, 22. prosinca 2018. održat će se Help-Portrait Split, gdje splitski tim osmu godinu zaredom sudjeluje u ovom globalnom pokretu.

Članovi splitskog Help-Portait tima tradicionalno su posjetili Dom za djecu"Miljenko i Dobrila"(16.12.2018.), te će po šesti put organizirat fotografiranje i u Fotoklubu Split.

Help-Portrait projekt osmislio je i pokrenuo poznati američki celebrity fotograf Jeremy Cowart sa ciljem da fotografi svojim umijećem i voljom pruže priliku, najosjetljivijim skupinama društva, da se na taj dan osjećaju lijepi i važni. Na taj način fotografi društvu vraćaju dio onoga što su sami primili. Ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet. Na dan održavanja akcije, na određenim lokacijama postavit će se montažna fotografska studija, a tim volontera pobrinuti će se da svi zablistaju na fotografijama. Fotografije se odmah printaju i daju ljudima koji su se fotografirali.

Fotografije nastale na Help-Portraitu nisu namjenjene daljnjoj distribuciji ni samopromociji fotografa već one isključivo ostaju u vlasništvu onih koji su se fotografirali. Ovom akcijom ne promovira se besplatna fotografija, već vrijednost dobre fotografije.

Splitska Help-Portrait ekipa poziva Vas da u subotu, 22.12.2017. u vremenu od 10:30 do 19 h,uzmete za ruku momka,curu, prijatelja, prijateljicu,mamu, tatu, baku, djeda… i posjetite Help-Portrait studio koji će se nalaziti u Fotoklubu Split (Marmontova 5), a oni će Vam pokloniti zajedničku fotografiju.

Sponzori: Mirakul Pizza Split i Beauty studio "Please who is next"