Hit "Ljeto kad sam naučila letjeti" stigao u ljetna kina, filmovi stižu na Šoltu, u Trogir i Selca

Nagrađivani kino hit "Ljeto kad sam naučila letjeti", koji je snimljen na Hvaru, a u regiji je privukao već 200 tisuća gledatelja, zahvaljujući Kino Mediteranu možete pogledati u brojnim dalmatinskim ljetnim kinima. 'Emotivan, promišljen, plemenit i dragocjen' riječi su kojima ga je opisao kritičar Marko Njegić, a njegov kolega Jurica Pavičić smatra kako je 'prekrasan, majstorski napravljen, vedar i pun neiskvarene dobrote'.

O čemu se točno radi premijerno možete provjeriti u Ljetnom kinu Bačvice ovog četvrtka (11.08.) kad gostuje mladi glumac Luka Bajto. Istog dana film o ljetovanju dvanaestogodišnje Sofije s dvije bake bez wirelessa možete pogledati i u Jelsi i Bolu, a potom stiže u Komižu, Supetar, Podgoru, Hvar, te Lastovo.

Turneja Kina Mediteran nastavlja se danas ("Elvis") i sutra ("DC Liga Super-ljubimaca") na Šolti, nakon čega s opremom sele u Trogir gdje su u subotu ("Top Gun: Maverick") i nedjelju ("Malci 2: Kako je Gru postao Gru"), dok su u Selcima od idućeg utorka do četvrtka, a prikazuju se "Elvis", "DC Liga Super-ljubimaca" i "Lunana". Kino Mediteran ovog četvrtka gostuje i na "LA.OTOKuGLAZBE". U lastovskoj uvali Mihajla, uz besplatan ulaz, prikazuje se dobitnik Oscara za najbolji dokumentari film "Summer of Soul" (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised).


Kombinacija već poznatih hitova i najnovijih filmova razlog su za otići i u ostala Kino Mediteran kina. Stigao je novi film dobitnika Oscara Jordana Peelea, koji je 2017. redefinirao horor žanr sada već kultnim filmom "Bježi!", baziran je na istinitim događajima, a unatoč tome što se radi o hororu, film publici donosi i duhovite trenutke.

U kinima je i domaća komedija "Divljaci" čija radnja se odvija u vremenu ususret finala Svjetsko nogometno prvenstvo u Moskvi, a nemojte propustiti ni "Belfast" redatelja Kenneth Branagha za kojeg je osvojio Oscara za najbolji originalni scenarij. Brad Pitt je nesretni ubojica u novom filmu "Brzina metaka", napetom i uzbudljivom putovanju kroz moderni Japan, kojeg potpisuje redatelj filma "Deadpool 2" David Leitch

Najmlađi imaju odličan povod za odlazak u kino jer su stigli sinkronizirani i animirani "Tuljani specijalci", te "Mama Muu se vraća kući", a na velikom platnu još uvijek se mogu pronaći i hitovi "Top Gun: Maverick", "Elvis", "Baci se na pod", "Prasica", "Janje"...


Raspored svih projekcija može se pronaći na: www.kinomediteran.hr