Hvala gospodine Rundek i što prije nam se vratite!

Proljeće nam se sramežljivo javilo, a tako je i 1. travnja (nije aprililili) održan sramežljivo najavljivan koncert hrvatskog glazbenog genija, Darka Rundeka.

Nedavno obnovljena dvorana Hrvatskog doma u Tončićevoj 1 je bila premala za sve one željne glazbe uživo, kao i odmaka od standardiziranih pop i prekograničnih poskočica koje su se jedine mogle čuti u zadnje vrijeme. I Rundek nije razočarao. Naprotiv, pojavio se na pozornici u zakazano vrijeme u 20 sati, šokantno za splitsku publiku nenaviknutu na red (traume iz Kocke), i dao cijelo srce i dušu prostoru i ljudima s osjećajem susreta starih prijatelja, kako je sam podijelio uspoređujući svoje posjete iz Pariza prije tridesetak godina.

Od prvog takta Tamnog jorgovana do kraja drugog bisa i Tajnog grada, nije bilo lošeg ili zamornog dijela koncerta, glazbenici koje je Rundek okupio se odlično snalaze kao multiinstrumentalisti i vokali, pravi umjetnici koji zaslužuju lovorike kao i Rundek kojem trebaju ići sve pohvale na odabiru pratećeg benda. Intimnost prostora je također pridodala zanimljivoj interakciji Rundeka i publike (dio koje tek treba naučiti granicu zabavnih dobacivanja s neumjesnima), svatko tko je imao sreće biti prisutan na ovom dvosatnom koncertu može jedino reći: HVALA GOSPODINE RUNDEK I ŠTO PRIJE NAM SE VRATITE!

Više fotografija pogledajte u GALERIJI.

FOTO: Luka Mladinić