Izložba Branka Modica - 'Di je zapelo?' u Galeriji Škola

U Galeriji Škola u četvrtak, 20. siječnja u 19 sati otvara se izložba splitskog umjetnika Branka Modica pod nazivom "Di je zapelo?".

Autor će se publici predstavitis  uljima nastalima u vrijeme lock downa, kojima se ovaj svestrani autor u potpunosti posvećuje svom jedinstvenom likovnom izrazu i uranja u velike formate stvarajući autentični blend hiperrealizma i nadrealnih elemenata, kroz portretiranje svojih najbližih.

"Autor izložbe Branko Modic se tijekom cijelog svog umjetničkog, igra s prikazom stvarnosti, kao crtač, slikar, fotograf ili grafičar.  Po njegovim riječima, on želi promijeniti svijet svojim rukama. Svojim recentnim radovima, autor usavršava fotografski prikaz, portretistički izdvajajući figuru osobe, izdvajajući je iz njegove ili njene pozadine. Tehnički izuzetno vješto hvatajući krhku prolaznost vremena, zauvijek kristalizirajući u jantaru jedan trenutak, koji je njemu bio značajan za uhvatiti ga. Tako uhvaćen, može ga oblikovati kako želi, dodavati i oduzimati, kao kreator nekog mikrokozmosa koji postoji samo u prostoru platna. Fotografija, tj. svijet s fotografije se svodi na referencu, a stvara se nova, simulirana  stvarnost. Teksture, podloge, svjetlosni efekti i sjena su naslikani tako da prikazane figure stvore dojam trodimenzionalnosti, opipljivosti. 
Hvatajući jedan trenutak, zapravo hvata sada. Kao što je filtrirao fizičku pozadinu iza portretiranih osoba, tako je filtrirao i onu vremensku komponentu. Ono što bi moglo biti, ono što će biti, ili što je bilo je manje važno, bitan je samo trenutak kada je simulirani fotoaparat okinuo sliku." (...) - Ivor Igrec