Izložba Device_art 7.021 u MKC Split

Sedmo po redu izdanje festivala umjetnosti, robotike i novih tehnologija, uz glavni festivalski program u Zagrebu, gostuje u Galeriji MKC u Splitu od 9. do 18.12.2021.

Splitska izložba Device_art 7.021 predstavlja radove šestero hrvatskih umjetnica i umjetnika koji se u svom umjetničkom radu bave tehnologijom i napravama kao sredstvima izražavanja. To su Mirjana Vodopija, Iva Ćurić, Tin Dožić, Filip Borelli, Vitar Drinković i Margareta Lekić. Izložba predstavlja mali presjek hrvatske device art scene koja se u zadnjih nekoliko godina transformirala u agilno i svestrano umjetničko područje. Predstavljeni umjetnici eksperimentiraju s medijima i tehnikama te ih spajaju s komentiranjem aktualnih društvenih situacija jednako kao i s osobnim narativima i iskustvima, pripisujući istovremeno i sve više važnosti istraživačkom procesu kao integralnom dijelu umjetničkog rada.

Izložbu je kustoski osmislila i organizirala udruga KONTEJNER u partnerskoj suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom Split i Platformom 9,81 iz Splita.

Projekt osmislio i organizirao: KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse

Kustoski tim: Davorka Begović, Ena Hodžić, Tereza Teklić (KONTEJNER)

Partneri: Multimedijalni kulturni centar Split, Platforma 9,81

OTVORENJE: 09.12.2021. u 19:00 h
TRAJANJE: 10.12. – 18.12.2021.
RADNO VRIJEME: 14:00 – 21:00 h, svaki dan osim nedjeljom i blagdanima