Izložba Sandre Sterle „ RAZLOMLJENI FILM“ u Galeriji Škola

 U srijedu, 30.9.2020 u 19.00h, u Galeriji Škola (Fausta Vrančića 15, pokraj Umjetničke škole) otvoriti će se izložba renomirane hrvatske likovne umjetnice i performerice Sandre Sterle.

Kustosica izložbe je Olivia Nitis, nazavisna kustosica i istraživač, te povjesničarka umjetnosti na Institutu Povijesti umjetnosti „G. Oprescu” pri Rumunjskoj akademiji. Potpredsjednica je  Experimental Project Associationa, glavna organizatorica Internacionalnog eksperimentalnog Bijenalea grafike u Bukureštu, od 2009. je članica međunarodnog udruženja umjetničkih kritičara (International Art Critics Association) i reginalna je koordinatorica The Feminist Art Projecta (Rutgers University, New Jersey) od 2008. godine. 

Kustosica izložbe  Olivia Nitis:
“Sandra Sterle dolazi s projektom koji je istodobno suptilan i invazivan. U procesu rekonstrukcije ona je svjesna krhkog stanja osobnih sjećanja, primjerice kada nas kronološki slijed prevari, kada se informacije preklapaju,a emocije izađu na površinu. Ona radi s osobnom arhivom, ali je i propituje, naglašavajući ljepotu naknadne dokumentacije u kojoj se činjenice i fikcija sjedinjuju. Ona istovremeno koristi sjećanja i maštu i zapravo konstatira da su stvarne priče o stvarnim životima proizvod našeg uma te da je naš um mrtav ako se ne promatra iz dinamične perspektive koja je više povezana s kvantnom fizikom nego s mirnom linearnošću. Još je dodatno izazovno pričati priče o drugima kroz naš um koji višeslojno filtrira informacije.”


Izložbu je moguće pogledati od svaki radnim radnom od ponedjeljka do petka od 17 do 20h do 26.10.2020.