Izložba "Sva naša vjenčanja" u galeriji MKC Split

Udruga Dugine obitelji u suorganizaciji s ROOM 100 s ponosom vas poziva na otvaranje izložbe Sva naša vjenčanja, u srijedu, 19.12.2018. u 1:00 u Galeriji Multimedijalnog kulturnog centra Split.
 
Izložba Sva naša vjenčanja po prvi puta u Hrvatskoj donosi dokumentaristički prikaz sklapanja životnih partnerstava u Republici Hrvatskoj. Zakon o životnom partnerstvu donesen je velikom većinom glasova u Saboru RH 2014. godine. Od tada je preko 260 parova sklopilo životno partnerstvo diljem Lijepe naše. 
 
Izložba Sva naša vjenčanja donosi privatne fotografije desetak istospolnih parova koji su sklopili životno partnerstvo u Republici Hrvatskoj ili brak izvan Republike Hrvatske. Fotografije s njihovog najvažnijeg dana u životu hrabro podijeljene s hrvatskom javnošću, pokazuju da ljubav i zajedništvo ne poznaju granice. 
 
Cilj izložbe je podizanje vidljivosti LGBTIQ* parova koji su sklopili životno partnerstvo ili brak. Javna vidljivost istospolnih parova još je uvijek vrlo rijetka i razumljiva. Ona je zasigurno rezultat kako strahova od reakcija okoline, obitelji, poslodavca, tako i želje za privatnošću.