Jadran Lazić izlaže u Fotoklubu Split

 

 

 

U nedjelju, 14. srpnja, u 20 sati u Galeriji fotografije Fotokluba Splita otvara se izložba splitskog fotografa s holivudskom adresom, svjetski poznatog Jadrana Lazića. Izložba pod nazivom ''Jadran Lazić: Split – Paris – Los Angeles'' donosi splitskoj publici presjek zavidnog fotografskog opusa unutar kojeg su svoje mjesto pronašla najpoznatija domaća i holivudska imena posljednih desetljeća – od Orsona Wellsa, Johnnyja Deppa, Paula Newmana, do Mille Jovovich, Elizabeth Taylor i Juliette Binoche.

 


Johny Deep -Tucson, Arizona 1991


Mila Jovovich - Los Angeles 1989 

Sanela Diana Jenkins - Malibu 2014

Ornela Vištica - Hvar 2019

Izložba donosi i ekskluzivne fotografije Davida Bowieja koje su nakon nekoliko desetljeća po prvi put svjetlo javnosti ugledali prošle godine na dobrotvornoj izložbi u Los Angelesu.


David Bowie - Paris 1977

Jadran Lazić, prvi hrvatski paparazzo, karijeru je započeo kao dječak, fotografirajući turiste s magarčićem. Otada pa do danas, radio je kao fotograf za brojne novinske agencije i najuglednije medijske kuće na području cijele Europe i Sjedinjenih Američkih Država. Na izložbi u Galeriji fotografije Fotokluba, u rodnom mu Splitu, publika će osim serije fotografija Davida Bowieja moći pogledati i neke od najpoznatijih Lazićevih portreta holivudskih zvijezda.

Kako je istaknuto u predgovoru izložbe: »Fotografirajući, Lazić osim ekskluziveta lica s holivudskog Olimpa svjedoči vizualnom senzibilitetu vremena. Kakav je taj senzibilitet i robujemo li zaista mitologizaciji svakodnevnice po uzoru na naše vlastite holivudske uzore ili tzv. influencere, pitanja su na koja odgovor trebamo potražiti na drugom mjestu. Istina je da Lazićeve fotografije istovremeno estetiziraju, i u procesu estetizacije, demistificiraju iluziju holivudskog sjaja i blještavila.«

Izložba je realizirana uz financijsku potporu:Grada Splita i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
Sponzori izložbe MID d.o.o. i Stina vina.

Izložbu možete pogledati do 4. kolovoza 2019.

Link na FB EVENT -> http://tiny.cc/jm4f9y