Jazz u veljači

GKL Split i ove godine, peti put za redom, organizira ciklus koncerata pod nazivom „Jazz u veljači“ koji će na daske splitskog lutkarskog kazališta dovesti  poznate zvijezde, ali i neka nova imena jazz scene.
 
Ovogodišnji program započinje nastupom mladog splitskog kvinteta Repassage u pratnji gitarističkog virtuoza i omiljenog gosta jazz programa „kod lutaka“ Mate Matišića.  Na koncertu 7. veljače Repassage će se  predstaviti obradama poznatih standarda, ali i novim autorskim materijalom.

Iduću subotu, na datum Valentinova, nastupa Zoran Predin s Damir Kukuruzović Django bendom, a svi koji su prisustvovali Predinovom koncertu u GKL-u prije dvije godine dobro znaju zašto se ovaj glazbeni događaj ne smije propustiti!

Ciklus će 28. veljače zatvoriti Blazin' Quartet iz Amsterdama, bend koji ne poznaje glazbene granice i vješto koristi raznoliko europsko porijeklo u formiraju jedinstvenog izričaja prepoznatog i  nagrađivanog na europskoj jazz sceni.
 
Sva tri koncerta održat će se u Gradskom kazalištu lutaka Split. Ulaznice je moguće rezervirati telefonom 395 968 od 9. siječnja i kupiti na blagajni kazališta, u Tončićevoj 1, od 19. siječnja.