Judith Hill sutra otvara Splitski festival

Iz sunčane Kalifornije u Split dolazi zvijezda svjetskoga glasa, blues pjevačica i autorica, Grammyjem nagrađena glazbenica, Judith Hill, koja je poručila kako se raduje emocionalnoj vožnji sa Splićanima i gostima najlipšeg grada na svitu. Hill, osim toga, uspješno svira klavir, gitaru i harfu, govori i pjeva na nekoliko jezika, a provela je svoj život u različitim dijelovima svijeta. Za sutrašnji splitski nastup kaže:

- Glazba dotiče frekvencije koje svi osjećamo duboko u srcima i nadam se da ću doprijeti do tih dubina, dok plešemo i puštamo pjesmama da nas ujedine.

Judith Hill će na splitskim Prokurativama pratiti i njezini roditelji, Michiko Hill i Robert 'Pee Wee' Hill, glazbene legende na klavijaturama i basu.

Dašak zvjezdanog glamura Hill prenosi i kroz svoje brojne suradnje sa svjetskim velikanima glazbe jer je surađivala s Princeom, Michaleom Jacksonom, Stevie Wonderom i mnogim drugima, od kojih je, kako kaže, puno naučila o izvođenju, aranžiranju i komunikaciji s publikom. Osobito izdvaja iskustvo sa Stevie Wonderom i Princeom, s kojima je, ističe, bilo čarobno dijeliti pozornicu.

Za Hill mnogi kažu da je bila i Princeova muza, što ne čudi jer sama Hill ističe kako ranjivost smatra snagom i da treba imati hrabrosti govoriti iskreno iz srca. Dapače, njena je poruka publici da svakoga dana uči pričati još autentičnije i jezikom kojega svi mogu razumjeti.

Ostaje za vidjeti kako će autentičnost Judith Hill zazvučati sutra navečer na Prokurativama, kad se taj božanstveni glas ujedini sa Splićanima, koji, iznad svega, vole dobru glazbu i pjesmu.