Kino Cirkus u Kinoteci Zlatna vrata!

Zadnja ovogodišnja Kino Cirkus projekcija održat će se u Kinoteci Zlatna vrata! U utorak 06. listopada u 20:00 prikazat ćemo talijanski film "Balancing the spoon".

Ovo je priča o najboljem, najnesretnijem, a opet veselom žongleru – Albertu „Bertiniju“ Sforziju!
Što je to što tjera čovjeka da balansira na žici, na monociklu, dok istovremeno žonglira sa sedam obruča, sedam loptica i sa žlicom na čelu? To je ekscentrični i čudesan cirkuski život – kojeg Alberto živi od rođenja! Kao sin vlasnika tradicionalnog cirkusa, počinje od balansiranja na žici i od tu samo napreduje radeći neprekidno na svojoj vještini! Njegova ambicija, predanost i talent oživljavaju iz ovog filma i tako obogaćuju ovaj profinjeni video materijal koji je nastajao godinama. Ovo je priča o umjetnosti i ljubavi – Ghisi, koja prati Alberta više od pedeset godina i također je vlasnica jedinstvenog cirkusa za kojeg je tu u dobru i u zlu!

L'equilibrio del cucchiaino di Adriano Sforzi - trailer from BoFilm on Vimeo.

 

Film se prikazuje s engleskim podnaslovima.

Kino Cirkus edukativni je filmski program splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju.

Projekcija Kina Cirkus realizira se u suradnji s Kinom Mediteran i Centrom za kulturu i cjeloživotno obrazovanje „Zlatna vrata“. Kino Cirkus realizira se uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. Rad ROOM 100 podržan je od strane Zaklade Kultura nova.