Koncert Hrvatskog gitarskog kvarteta na Tvrđavi Barone

Renomirani glazbenici i akademski gitaristi Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić, okupljeni u Hrvatski gitarski kvartet, pred šibenskom publikom nastupit će u subotu, 11. srpnja, od 21:30 sat na Tvrđavi Barone.

Prvi zajednički koncert kvartet je održao 2016. godine, otkad se kroz turneje te razne suradnje predstavljaju publici. Kao kvartet nagrađeni su nagradom Orlando za svoj nastup na Dubrovačkim ljetnim igrama, dok su kao pojedinci bili pobjednici raznih natjecanja od kojih se ističu: Andrés Segovia (u Granadi i u Palmi de Mallorci), Christopher Parkening u Malibuu, Schadt u Allentownu (SAD), Maurizio Biasini u Bologni te Michele Pittaluga u Alessandriji.

Uz dugogodišnje iskustvo nastupanja po cijelom svijetu, Hrvatski gitarski kvartet ovog će puta šibensku publiku počastiti djelima i obradama najvećih skladatelja - Bacha, Piazzolle, Vivaldija - te velikana poput Georgea Gershwina.

Bit će to još jedna nezaboravna topla ljetna večer na Tvrđavi Barone gdje će publika uživati uz zvuk gitara.

Ulaz na program slobodan je članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom do popunjenosti kapaciteta gledališta, koji je ograničen zbog trenutne epidemiološke situacije.

Podsjetimo, koncertni program Tvrđave Barone - Strana B u posebno okruženje 
prostora kulturno-povijesne baštine donosi raznovrsne glazbene žanrove. Izvedbe u intimnom ambijentu Tvrđave Barone, upotpunjene ponudom bara Barone, prerastaju u neodoljive ljetne večeri nad gradom.