Koncert Mie Grubišić - Cello go baroque

Treći koncert iz ciklusa Ljetne čari klasične glazbe održat će se  u četvrtak 27. srpnja 2017. u 20,00 sati ,(Prostor 17B u istočnom dijelu supstrukcija (podruma) Dioklecijanove palače u Splitu) a publici će se  predstavit će se Mia Grubišić – barokni violončelo

 

PROGRAM:

  1. Gabrielli: Ricercari III, V, VI i VII
  2. S. Bach: Suita za solo violončelo u d-molu, BWV 1008
  3. M. C. dall’Abaco: Caprici I, II, V, VIII i XI

BIOGRAFIJA:

Mia Grubišić, violončelo, završila je srednju glazbenu školu „Josip Hatze“ u Splitu u klasi profesora Vladimira Lukasa. Glazbenu akademiju „M.Lisenko“ u Lavovu, Ukrajina, upisala je 2004. godine u klasi profesora Yurija Laniuka, a 2009. godine kod istog profesora, stekla je znanstveni stupanj magistra s odličjem. Za vrijeme školovanja surađivala je, među ostalima, i s profesorima V. Banašekom, J. Špicerom, J. Luitzom, I. Monighettijem, a za povijesno osviještenu izvedbu na baroknom violončelu usavršavala se kod Catherine Jones (“Felice dall’Abaco” Conservatorium u Veroni, Italija).

Održavala je solističke koncerte i kao solist nastupala s orkestrima u Hrvatskoj te inozemstvu (Lavovska Filharmonija, INSO, Zagrebački komorni orkestar). Nastupala je u komornim sastavima: „Duo Vioce“ s violistom Pavelom Kandrusevichem te u duu s klaviristicom Sanjom Vrsalović, a koncerti su održani pod pokroviteljstvom Ministarstva Kulture RH. Stalni je član ansambla Festivala komorne glazbe MAG u Splitu s kojim je nastupala i kao solist. Od 2009. do 2012. godine vršila je dužnost zamjenika koncert-majstora dionice violončela orkestra Opere HNK Split. Mia je članica “Duo Bardo” (s klarinetistom Yaroslavom Sadovyem), ansambla koji je dobio visoke plasmane na međunarodnim komornim natjecanjima te ostvario niz uspješnih i zapaženih koncerata među kojima se ističe nastup u Salonu Očić emitiranom u živo na Trećem programu Hrvatskoga radija te nastupi u Milanu (listopad, 2016.). Od 2013. godine je stalno zaposlena u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu, a njeni učenici osvajaju visoke državne i međunarodne nagrade.