Koncert operne dive Antonelle Malis na dar Splićanima

Turistička zajednica grada Splita i HNK Split povodom obilježavanja blagdana Sv. Luce građanima Splita u utorak, 13. prosinca u 18 sati poklanjaju koncert „Moje pjesme, moji snovi“. Nastupit će operna diva Antonella Malis, uz klavirsku pratnju Vladimira Babina te violinista Emila Gabrića, a bit će ovo odlična uvertira za nastup naših Vatrenih u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva. Moderatorica je Donna Dodig. Ovaj program podržalo je Ministarstvo kulture i medija, a besplatne ulaznice mogu se podići na blagajni HNK Split.

Ovo je konceptualno inovativan, zabavan, glazbeno rafiniran i provokativan poseban doživljaj glazbe i filma. Uz pomoć kinoprojektora izmjenjuju se najljepše balade o ljubavi sa scenama filmskih romantičnih klasika domaćih i stranih autora. O filmu i tematici u sklopu ovog glazbenog programa govorit će filmska hedonistica Dona Dodig. Posjetitelji će također uživati u vinskoj priči vinarija Rizman i Katić.

„Program i ideja nastali su za vrijeme lockdowna kada se itekako osjetila potreba za druženjem i ljudima. Kada smo boraveći u svom domu sami sebi ugađali te hedonističke doživljaje. Stvorila se želja i ideja što je to što nas ispunjava!“ – otkrila je operna diva Antonella Malis i dodala: „Glazbeno filmska, vinska priča „Moje pjesme moji snovi“ je jedna atmosfera događaja. Osjećaj kao da smo doma. Split je moj dom odakle sam ja potekla, gdje se uvijek uz pjesmu znalo dobro zabaviti!“

Antonella Malis je sopranistica zavidne glazbene karijere. Svojim elegantnim i profinjenim glasom očarava publiku diljem svijeta. Uz magisterij, osvojila je prvu nagradu na prestižnom međunarodnom natjecanju „Pacem in terris“ talijanske nacionalne TV kuće RAI. Nastupala je pred Papom Ivanom Pavlom II te papom Ratzingerom. 

FOTO: Maja Prgomet