Koncert Splitskog gitarističkog kvarteta u Podrumima

U sklopu koncerata klasične glazbe „Čari klasične glazbe u Podrumima“ dana 21. kolovoza (petak) u 21 h održat će se obljetnički koncert povodom 5. godina djelovanja Splitskog gitarističkog kvarteta kojeg čine nagrađivani hrvatski gitaristi: Kajo Milišić, Josip Dragnić, Goran Cetinić Koća i Martin Andrijašević.

Za vrijeme višegodišnjeg djelovanja Kvartet je održao niz zapaženih nastupa, izvrsno prihvaćenih od strane publike i kritike. O umijeću muziciranja Splitskog gitarističkog kvarteta imala se priliku uvjeriti i inozemna publika u travnju  2015. godine kada je Kvartet, predstavljajući Hrvatsku, nastupio na Međunarodnom gitarističkom festivalu u Augsburgu (Njemačka) i u sklopu ciklusa koncerata Musique des Nations u Luksemburgu. Tome su prethodili mnogobrojni koncerti u Hrvatskoj  od kojih se ističu: koncert u okviru koncertne sezone HNK Split 2011. godine, koncerti prilikom otvaranja glazbenih festivala „MAGfestival“ i „Glazbene večeri u sv. Frani“, nastup u Splitu prilikom obilježavanja ulaska Hrvatske u EU 2013. godine te mnogobrojni koncerti u okviru ljetnih glazbenih festivala u Hvaru, Korčuli, Bolu, Kaštelima, Trogiru i drugdje.

Na programu Kvarteta se uz obrade i djela originalno napisana za ovu vrst sastava, redovito nalaze i skladbe domaćih autora, što je u skladu s težnjom članova Kvarteta da podrže hrvatsko glazbeno stvaralaštvo. Izvedbe Splitskog gitarističkog kvarteta su više puta emitirane u radijskom eteru Hrvatskog radia-Treći program te Hrvatskog radia-Radio Split.

U Podrumima će na programu biti djela G.Ph. Telemanna, D. Scarlattia, C. Debussya, L. Brouwera, V. Sunka.

Ulaz za sve posjetitelj je slobodan.