Koncertna sezona Splitu na dar

Svečano otvorenje VII. CIKLUSA KONCERATA MLADIH GLAZBENIKA mo. VINKO LESIĆ održat će se u utorak, 6.3.2018. u 19.30 sati, u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita.

Nastupaju:

Annija Endija Kolerta – violina (Latvija) i Trio Maseiv – klarinet, fagot i klavir (Hrvatska)

Ciklus će svečano otvoriti zamjenica gradonačelnika grada Splita, gđa. Jelena Hrgović uz nazočnost  ravnatelja Glazbene mladeži Split, gosp. Marina Kaporela, v.d. ravnateljice Muzeja grada Splita gđe. Tee Blagaić Januške i voditeljice događanja Turističke zajednice grada Splita, gđe. Mariane Pivalice.

Ciklus koncerata (pokrenut 2012.) zamišljen je kao platforma putem koje se mladi glazbenici mogu predstaviti pred splitskom koncertnom publikom. Uslijed nepostojanja koncertne direkcije i cjelovito strukturirane koncertne aktivnosti u našem gradu, ovaj ciklus prerastao je u novu koncertnu sezonu koju u sedmom izdanju građanima Splita i njegovim posjetiteljima daruju partneri projekta Glazbena mladež Split i Muzej grada Splita. Program se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske te uz strukturnu podršku Grada Splita i u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita.

Vrijedne i nadarene mlade glazbenike želimo potaknuti na daljnji rad i usavršavanje pa smo ciklusu dodijelili i natjecateljski karakter. Najuspješniji mladi glazbenik sezone bit će nagrađen statuom mo. Vinko Lesić koja je rad akademskog kipara Kažimira Hraste, simboličnom novčanom nagradom i organizacijom dodatnih koncerata. Od pristiglih prijava na javni natječaj za koncertnu sezonu 2018., stručni žiri (sastavljen od poznatih splitskih umjetnika i glazbenih pedagoga) odabrao je ukupno 15 natjecatelja. Koncerti će se održavati u razdoblju od početka ožujka do kraja lipnja 2018. g. u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita. Ulaz je besplatan. Popratni materijali tiskani su na hrvatskom i engleskom jeziku.

Važno je naglasiti da ovim projektom započinje intenzivnija suradnja između gradskih institucija: Glazbene mladeži Split, Muzeja grada Splita i Turističke zajednice grada Splita s ciljem da pružimo građanima Splita i njegovim posjetiteljima više kulturnih i edukativnih sadržaja tijekom cijele godine. 

Organizator: Glazbena mladež Split

Partner projekta: Muzej grada Splita

Pokrovitelj:  Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

Projekt podržavaju: Grad Split i Turistička zajednica grada Splita

Raspored ostalih koncerata Ciklusa:

20.03.2018.        Veronika Ćiković i Brin Bernatović - duo harfi

                             Paulo Rušnov - klasična harmonika

10.04.2018.        Pobjednici prošle sezone Ciklusa

                            Valnea Vretenar – sopran

24.04.2018.        Luka Demarin - klavir

                            Branimir Norac   - klarinet                           

09.05.2018         Mate Đuzel - trombon

                            Branka Pleština Stanić - sopran

24.05.2018.        Lucija Stilinović - flauta

                            Ana Lakić - flauta

07.06.2018.        Antonija Škorput - gitara

                            Anja Papa - sopran

21.06.2018.        Noel Dožić - klasična harmonika

                            Zadarski kvartet klarineta