Kraj kolovoza provedite uz odlične filmove u ljetnim kinima

Kolovoz ide svom kraju, ali srećom ne i filmska uzbuđenja u ljetnim kinima diljem Dalmacije. Pred gledatelje stiže sjajni film "Lunana", ovjenčan nominacijom za Oscara u kategoriji najboljeg međunarodnog filma, a koji nas vodi u egzotične krajolike dalekog Butana. Prema glasovima publike najbolje je ocijenjeni film 15. Festivala mediteranskog filma Split. U pitanju je pravi "feel-good" film idealan za opuštanje na otvorenom, kroz toplu priču o prijateljstvu i rušenju predrasuda, prati mladog učitelja koji čezne za pjevačkom karijerom u Australiji.
 

Prava poslastica iz Švedske stiže za najmlađe: animirani film "Mama Muu se vraća kući" je sinkroniziran na hrvatski i primjeren svima starijima od pet godina. Mama Muu je cijeli svoj život provela na istoj farmi, okruženoj prostranim zelenim poljima i punoj životinjskih prijatelja. Topla obiteljska priča predivne animacije odgovara na pitanje što je to dom i pokazuje da se ponekad potrebno izgubiti kako bi se pronašao put kući.

Na Bačvicama od 31. kolovoza do 3. rujna u goste, i uz besplatan ulaz na sve projekcije, stižu Dani izraelskog filma.

Projektori Kina Mediteran kreću prikazivati još jedan od hitova FMFS-a, napeti feministički triler "Hudin salon", o ženi čiji se posjet frizerskom salonu pretvara u noćnu moru. U pitanju je novi uradak slavnog redatelja Hany Abu-Asada poznatog po filmovima "Paradise Now" i "Omar".

Kino Mediteran turneja zaštitni je znak projekta revitalizacije kina u Dalmaciji, a ovog tjedna s novim filmovima stiže u Trogir i Makarsku.

Detalje o filmovima i projekcijama, kao i online ulaznice, možete pronaći na www.kinomediteran.hr