Kreće osmo izdanje Ciklusa koncerata mladih glazbenika „mo. Vinko Lesić

Svečano otvorenje VIII. CIKLUSA KONCERATA MLADIH GLAZBENIKA mo. VINKO LESIĆ sezona 2018./2019. održat će se u četvrtak, 18.10.2018. u 19.30 sati, u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Josipa Hatzea, Trg hrvatske bratske zajednice 3, Split.

 Nastupaju:

Franjo Bilić – čembalo &  Željana Jerić – gitara

 Ciklus koncerata (pokrenut 2012.) zamišljen je kao platforma putem koje se mladi glazbenici mogu predstaviti pred splitskom koncertnom publikom. Uslijed nepostojanja koncertne direkcije i cjelovito strukturirane koncertne aktivnosti u našem gradu, ovaj ciklus prerastao je u novu koncertnu sezonu koju u osmom izdanju građanima Splita i njihovim gostima daruju partneri projekta Glazbena mladež Split i Muzej grada Splita. Program se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske te uz strukturnu podršku Grada Splita i u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita, Glazbenom školom Josipa Hatzea i Hrvatskim narodnim kazalištem u Splitu.

 Vrijedne i nadarene mlade glazbenike želimo potaknuti na daljnji rad i usavršavanje pa smo ciklusu dodijelili i natjecateljski karakter. Najuspješniji mladi glazbenik sezone bit će nagrađen statuom mo. Vinka Lesića koja je rad akademskog kipara Kažimira Hraste, simboličnom novčanom nagradom i organizacijom koncerta u sklopu 65. Splitskog ljeta. Ove godine bilježimo rekordan broj prijava – ukupno 27 mladih glazbenika i komornih sastava. Izvedbe mladih umjetnika pratit će žiri sastavljen od poznatih splitskih muzikologa, profesora i reproduktivnih umjetnika. Koncerti će se održavati u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita, osim prvog koncerta koji se zbog korištenja dvomanualnog čembala održava u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Josipa Hatzea. Na sve koncerte ulaz je besplatan, a popratni materijali tiskani su na hrvatskome i engleskome jeziku.