“Love Relation - Split” japanskog umjetnika Masahira Fukude otvara se u Salonu Galić

Izložba “Love Relation - Split” japanskog umjetnika Masahira Fukude otvara se u Salonu Galić u četvrtak 4. kolovoza u 20:00 sati.  Izložba se  održava u suradnji udruge Splitgraphic i HULU-Splita u sklopu SPLITGRAPHIC - Međunarodnog bijenala grafike 2022, a može se pogledati do 27.08.2022.

Ciklus grafičkih radova “Love Relation - Split” Masahira Fukude je inspiriran boravkom ovog svjetski renomiranog grafičara u Hrvatskoj. Izložba je ujedno i hommage tom nedavno i prerano preminulom japanskom umjetniku.  Masahiro Fukuda je izlagao na svim dosadašnjim SPLITGRAPHIC bijenalima, te je dobitnik nagrade “Robert Adam” na prvom Splitgraphic-u za rad “Peristil”, a na trećem bijenalu je dobitnik Nagrade publike upravo radom iz ciklusa “Love relation – Split” koji prikazuje Staru gradsku vijećnicu. Fukuda je prvi priznati svjetski umjetnik koji je napravio ciklus grafika posvećen gradu Splitu nakon grafičke mape Roberta Adama.

‘’ Njegova Grafička mapa LOVE RELATION SPLIT, jedina je Grafička mapa, nakon one čuvene Roberta Adama iz osamnaestog stoljeća, koju je izradio jedan inozemni umjetnik, kao posvetu ovom čudesnom i prekrasnom gradu. Sretni smo zbog te činjenice koja će ostati zabilježena u kulturnoj i umjetničkoj povijesti Splita, a istovremeno tužni što je Masahiro Fukuda, cijenjeni, višestruko nagrađivani i renomirani svjetski grafičar, tako rano i iznenada završio svoj stvaralački i kreativno izniman životni put.’’