MAGansambl izveo raritete svjetske glazbe, a već danas im se na pozornici pridružuje poznati tereminist Thorwald Jørgensen

Koncertom MAGansambla u Hrvatskom domu Split nastavljen je 13. MAGfestival kazao je violinist, organizator i producent festivala Luka Jadrić. Na koncertu se osim praizvedbe djela „Koliko još?“ mladog studenta kompozicije Šimuna-Čarlija Botice na repertoaru MAGansambla našao i rijetko izvođeni kvartet Bruna Bjelinskog te skladbe značajnih ukrajinskih skladatelja, klavirski kvintet Vasylja Barvinskog i gudački kvartet „Reminiscensija“ skladateljice Hanne Havrylets.

Na današnjem koncertu (29. kolovoza 2022.) u svečanoj dvorani Hrvatskog doma s početkom u 20:00 sati MAGansamblu (u sastavu: Marica Rogošić, Luka Jadrić, Ivor Ivančić i Mia Grubišić) pridružit će se uspješna mlada harmonikašica Martina Jembrišak te umjetnički voditelji MAGfestivala Yaroslav Sadovyy na klarinetu i Josip Dragnić na gitari.

Posebna atrakcija sutrašnjeg koncerta je svjetski poznati tereminist Thorwald Jørgensen koji će svirati s gudačkim kvartetom, harmonikom te će s gitarom praizvesti djelo Oumuamua francuskog skladatelja Christiana Laverniera.

Kao i na svim prethodnim koncertima ovogodišnjeg MAGfestivala, i na ovom će se izvest skladba hrvatskog skladatelja i to skladatelja Davora Bobića, Tango concertante, za harmoniku i gudački kvartet.

Ulaznice za 13. MAGfestival mogu se kupiti online preko sustava Adriaticket: https://shop.adriaticket.com/event-details/1819/thorwald-jrgensen--magansambl i na prodajnim mjestima Tisak Media Split (Vukovarska 207 Split) i Dancing Bear (Dioklecijanova 6 Split). Ulaznice će se moći kupiti i u Hrvatskom domu sat vremena prije početka koncerta.

Organizator 13. MAGfestivala je Udruga MAG, a suorganizator je Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Split. Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Turističke zajednica Grada Splita.