MAGfestival: Odgađa se večerašnji nastup Splitskog gitarističkog kvarteta

Treća večer MAGfestivala na kojoj je trebao nastupiti Splitski gitaristički kvartet u Vestibulu te povodom 10. godišnjice djelovanja koncertom počastiti publiku odgađa se! O novom terminu publika će biti na vrijeme obaviještena, a preostala dva koncerta, onaj Milanskog kvarteta saksofona (3. rujna) i Trija Laurus (5. rujna) održat će se prema rasporedu.

Druga večer 11. MAGfestivala, međunarodnog festival komorne glazbe, održana je prošlu subotu uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Na drugom koncertu nastupio je ponajbolji hrvatski gudački sastav Hrvatski gudački kvartet (Martin Draušnik, Alina Gubajdulina, Aleksandar Jakopanec i Zita Varga). Koncert je započeo Gudačkim kvartetom u D-duru, Op. 18, br. 3 L. van Beethovena, koji je (unatoč činjenici da je numeriran kao treći) Beethovenov prvi skladani gudači kvartet. Kvartet je tako obilježio 250. godišnjicu rođenja velikog skladatelja.

Nakon spomenutog kvarteta, Hrvatski gudački kvartet pripremio je Treći gudački kvartet u Es-duru, iz ciklusa „Moje djetinjstvo“ velikog hrvatskog violinista, skladatelja i dirigenta Stjepana Šuleka. Iako je Hrvatski gudački kvartet u svom repertoaru ima cijeli Šulekov ciklus „Moje djetinjstvo“, odlučili su se za Treći gudački kvartet kojeg je publika dugim aplauzom nagradila.

Unatoč smanjenom budžetu i otežanim organizacijskim uvjetima, MAGfestival i ove godine kroz pet koncertnih večeri nudi bogat i kvalitetan program, a odvija se pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, Ministarstva kulture RH i Grada Splita.

 

Sukladno općim protuepidemijskim mjerama u cilju sigurnosti i zdravlja svih posjetitelja, iz organizacije poručuju:

- Na koncerte treba doći pola sata ranije da se svima pri ulasku izmjeri temperatura i da publika može ući na vrijeme uz preporučeni razmak.

- Preporučuje se ponijeti vlastitu zaštitnu masku, a po potrebi će posjetitelji moći dobiti masku i na ulazu.

- U slučaju otkazivanja koncerta, novac će biti vraćen.

Cijena festivalske ulaznice za sve koncerte iznosi 100 kn, dok je cijena pojedinačne ulaznice za svaku koncertnu večer 40 kn. Ulaznice se kupuju na recepciji Muzeja grada Splita. Više informacija dostupno je na službenoj stranici festivala magfestivalsplit.com te na službenoj stranici Udruge www.udrugamag.com. Službeni promo video festivala može se vidjeti ovdje, a svi koncerti prenose se preko službene FB stranice festivala.

***

Program festivala nudi još:

4. večer, četvrtak 03. rujna u 20 h, Muzej grada Splita
Milanski kvartet saksofona
Renomirani Milanski kvartet saksofona zadužen je za međunarodni karakter MAGfestivala ove godine. Talijanski saksofonisti (Damiano Grandesso Stefano Papa, Massimiliano Girardi i Livia Ferrara) izvest će vrhunski program sastavljen od talijanskih skladatelja: G. F. Malipiera, D. Scarlattija, G. Puccinija i G. Verdija.

5. večer, subota 05. rujna u 20 h, Muzej grada Splita  
Trio Laurus
Publici će se po prvi put predstaviti novoosnovani Trio Laurus u sastavu: Metod Sironić (flauta), Giovanni Genovese (violončelo) i Jelena Tihomirović (klavir). Izvest će Tria za flautu, violončelo i klavir Carl Marie von Weber i Felixa Mendelssohna.