Maja Prgomet prva predsjednica u sto godina dugoj povijesti Fotokluba Split

Naša Maja Prgomet nova je predsjednica Fotokluba Split, ujedno i prva žena na čelu ove važne kulturne ustanove u više od 100 godina njezina postojanja. Odlučila je tako sinoć održana izborna skupština Fotokluba sa sjedištem u Marmontovoj ulici, a Maja će naslijediti legendarnog Feđu Klarića koji je na mjestu predsjednika proveo punih 15 godina.

- Drago mi je da su članovi prepoznali moj dosadašnji rad i nadam se da ću opravdati njihovo povjerenje da ću nastaviti uspješno voditi Fotoklub Split – kazala je Maja Prgomet, višestruko nagrađivana fotografkinja i fotoreporterka, koja je uz volontiranje na Splitskom portalu, jedna od 'stupova' tradicionalne izložbe 'Splitska tiramola', a uz freelance fotografski posao, osnivačica je dva foto projekta „Split fotomaraton” i “HELP portrait Split”.

Za potpredsjednika kluba izabran je Pero Dragičević, a uz njih u Izvršni odbor izabrani su Valentino Bilić Prcić, Jelena Popić i Tonči Čorić.Izabrani članovi Nadzornog odbora su Stipe Božić, Jurica Galić i Paun Paunović, dok su u Sudu časti Damir Borčić, Duje Klarić i Radojka Siriščević.