Mali meDITEran: Na FMFS-u i program za djecu svih uzrasta

Ovogodišnji FMFS nudi pregršt programa za djecu svih uzrasta, ali i izlazak za cijelu obitelj. U sklopu besplatnog programa "Krećemo od 0", odabrano je nekoliko naslova domaće produkcije koji predstavljaju izvrstan temelj za daljnji razvoj gledateljskih apetita.

Ovogodišnji FMFS nudi pregršt programa za djecu svih uzrasta, ali i izlazak za cijelu obitelj. U sklopu programa "Krećemo od 0", odabrano je nekoliko naslova domaće produkcije koji predstavljaju izvrstan temelj za daljnji razvoj gledateljskih apetita. Novi naslovi "Glazbene čarapice", "Putovanje" i "Pisma na kraju šume",nastali prema slikovnicama, vode mališane na čarobno putovanje vjerovanja u sebe i vlastite talente, a ponovno će se prikazati i vječni klasik "Ježeva kućica".

One nešto starije (koji mogu pratiti titlove) čeka sjajan norveški film, "Kraljica plesa", obiteljska komedija koja se prikazuje i u večernjem terminu na Tvrđavi Gripe, ali i reprizno u popodnevnom terminu u Kinoteci Zlatna vrata. Baveći se iznimno važnom tematikom današnjice, publiku svih generacija ovaj film će zabaviti i rasplesati.

Ulaz na filmske projekcije u Kinoteci Zlatna vrata "Krenimo od 0" je besplatan, a nakon njih dio najmlađih čeka i meDITEraonica, gdje će izraditi svoje vlastite filmske plakate za odgledane filmove. Za one uzrasta od 8 do 12 godina pripremili smo radionicu "Od ideje do videoigre" gdje će imati priliku doživjeti zabavu dizajniranja i objavljivanja svoje vlastite 2D igre.

Dječji program: mali meDITEran

"Kraljica plesa"- zabavna obiteljska komedija norveške redateljice Aurore Gossé premijerno je prikazana u dječjem programu Generation Kplus festivala u Berlinu.
Četvrtak, 22.6.2023. u 21:30, Tvrđava Gripe
Subota, 24.6.2023. u 17:00, Kinoteka Zlatna vrata


"Krećemo od 0", besplatne projekcije filmova
Subota, 17. lipnja, 10h Kinoteka Zlatna vrata
Subota, 24. lipnja, 10h Kinoteka Zlatna vrata

Gledaju se četiri kratka filma: "Glazbene čarapice" Ana Horvat, "Putovanje" Mirela Ivanković Bielen, "Pisma na kraju šume" Jelena Oroz i "Ježeva kućica" Eva Cvijanović


meDITEraonica: Filmski plakati dječjim očima

Prva radionica: subota, 17. lipnja 2023, 11 - 12:30h Kinoteka Zlatna vrata (10 mjesta)
Druga radionica: subota, 24. lipnja 2023, 11 - 12:30h Kinoteka Zlatna vrata (15 mjesta)

Zbog ograničenog broja mjesta, obvezna je prijava na email industry@fmfs.hr

Voditelji radionice:
Kristijan Falak, završio slikarstvo u klasi profesora Notargiacoma pri Accademia di belle arti u Firenci, profesor je stručnih predmeta u školi likovnih umjetnosti u Splitu, a samostalno i sa svojim učenicima sudjeluje na mnogim izložbama i radionicama.

Ivana Antunović, magistra edukacije likovne kulture i likovne akademije diplomirala je na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu i studij u području kreativne terapije, te specijalizacije u grafici. Radi kao predmetna učiteljica u osnovnoj školi, a iza sebe ima i samostalnu izložbu, te više skupnih izložbi i sudjelovanja na likovnim projektima. Od 2019. pohađa neformalni studij za waldorfsku učiteljicu pri Institutu Waldorf pedagogije u Zagrebu.


meDITEraonica: Od ideje do videoigre (popunjeno!)
*za djecu od 8 - 12 godina

Videoigre su divan način kako bi djeca podijelila svoja nezaboravna iskustva. Pomažu im u učenju, u komuniciranju te kreativno potiču njihovu maštu. Na radionici će doživjeti zabavu dizajniranja i objavljivanja svoje vlastite 2D igre. Gradit će ih koristeći popularan game engine GDevelop. Pružit ćemo im sve potrebne elemente za izgradnju svoje prve videoigre. Potom ćemo na kraju radionice objaviti njihove kreacije na poznatoj stranici Itch-u, a kako bi ih mogu podijeliti sa svojim prijateljima.

Voditelj radionice:
Bojan Slavujević, strastveni inženjer sa 17 godina iskustva u stvaranju inovativno-interaktivnih sadržaja i videoigara za mnoge klijente iz Ujedinjenog Kraljevstva.
2019. godine osmislio je jedinstvenu kreativnu radionicu za mlađe entuzijaste videoigara, a kako bi stvorili svoju prvu videoigru.