Nikola Mišel Puklin izlaže u Fotoklubu Split

U četvrtak, 22 travnja 2021., u 19 sati, otvara se u Galeriji fotografija Fotokluba Split izložba ''Četiri kuta postojanja'' autora Nikole Mišela Puklina. Puklin je rođen 1996. godine u Zaboku gdje je i završio Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću, smjer grafičkog dizajnera. Preddiplomski studij Medijskog dizajna završio je 2020. godine na Sveučilištu Sjever te je trenutno na diplomskom studiju Medijskog dizajna. Sudjelovao je na brojnim skupnim izložbama, natječajima, radionicama i kolonijama, a prije dvije godine imao je i prvu samostalnu izložbu u Koprivnici.

Projekt ''Četiri kuta postojanja'' započet je kao eksperiment u ljeto 2019. godine, a danas obuhvaća preko 170 radova. Promišljajući relativnost vremena, trenutaka i ljudskih života, Puklin na svojim fotografijama hvata sasvim obične, svakodnevne životne momente, rekreirajući ih potom u fotografsko-grafičke kolaže. Kako sam autor ističe: Iz dana u dan živimo svoje živote rijetko kada zastajkujući. Novi prostori, ljudi i odnosi u svakodnevnom životu nakon kraćeg vremena više nisu zanimljivi i više ih niti ne primjećujemo. Nakon što nekoliko tisuća puta vidimo zalazak Sunca, rijetko kada nas impresionira. Ipak, što se dogodi ako obične prostore i obične ljude uhvatimo u trenutku koji je sasvim uobičajen, a zatim sliku tog trenutka učinimo neobičnom? Apstrahiranjem, simetrijom, preplitanjem linija i ploha stvorena je nova, ponovno zanimljiva i pamtljiva slika svakodnevice koja se nalazi na samoj liniji između realnosti i nečega potpuno drugoga.

 Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije , a možete je pogledati do 20. svibnja u radno vrijeme Galerije (ponedjeljak – srijeda od 10 do 12, četvrtak – petak od 17 do 20 sati, subota od 10 do 12 sati).