Obljetnički koncert klape Mriža

Koncerta klape Mriža iz Splita održat će se 14. travnja 2018.  u amfiteatru Multimedijalnog kulturnog centra u sklopu Doma mladih (Ulica Slobode 28) u Splitu , povodom desete obljetnice klape. Koncert započinje u 20,30 sati i ulaz je besplatan.

Gosti na koncertu su Nikica Jurun  i Harmonija disonance.

Klapa Mriža osnovana je 2008. godine u Splitu kao grupa prijatelja zaljubljenih u glazbu, a  posebno u klapski akord. Danas, klapa je uz manje promjene ostala u istoj postavi, a vodi ih ugledni profesor Jasminko Šetka.

Klapa njeguje tradicionalni, izvorni izričaj klapskog pjevanja, pozivajući se posebice na splitsko-solinski klapski bazen u odabiru repertoara. Time poštuju lokalnu određenost svake klape i prihvaćaju odgovornost očuvanja i promocije pjesama srednje Dalmacije i Splita. Istodobno, svojim rezultatima nastavljaju tradiciju velikih klapa ovoga podneblja.

U svom dugogodišnjem djelovanju na hrvatskoj klapskoj sceni, klapa je nastupila na brojnim susretima, smotrama i festivalima te sudjelovala na brojnim koncertima i suradjivala s mnogim renomiranim umjetnicima.  Nastupom na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu,  pod vodstvom profesora Mirka Radana i kasnije profesora Jasminka Šetke, klapa ostvaruje zapažene rezultate osvojivši sve nagrade publike i treću nagradu stručnog ocjenjivačkog žirija, stekavši time respekt struke i pjevača te posebno mjesto na klapskoj sceni. Također, u prvoj godini postojanja osvojili su večer debitanata u kategoriji publike. Niz godina bilježe nastupe na večerima dalmatinske klapske pjesme u sklopu Sudamje, a u posljednje dvije godine sa festivala klapa u Jelsi donijeli su u Split prvu i drugu nagradu stručnog žirija, dvostruku prvu nagradu publike i dvostruku nagradu za najbolju izvedbu izvornog napjeva. Značajno je spomenuti i gostovanja u inozemstvu (Slovenija, Hong Kong, Maccao, Tajvan).

Postav klape čine:

Miro Škiljo, 1. tenor

Marijo Jurun, 2. tenor

Marin Dvornik, 2. tenor

Jakov Radunić, bariton

Toni Kožul, bariton

Luka Višić, 1. bas

Luka Meić-Sidić 2. bas

Božo Kesić, 2. bas

Umjetnički voditelj je prof. Jasminko Šetka
 

Klapu Mriža možete pratiti na njihovim službenim Facebook stranicama.

dizajn plakata: Pavle Sviličić