Odličan program u sva četiri kina na zatvaranju Festivala mediteranskog filma Split

Posljednjeg dana 15. Festivala mediteranskog filma Split, uz dodjelu nagrada autorima najboljih filmova u Ljetnom kinu Bačvice, organizatori najavljuju zanimljiv program i u ostalim kinima.

"Draga buduća djeco" impresivan je dokumentarac iz programa "mali meDITEran" namijenjen srednjoškolcima i starijoj populaciji, a prikazuju se u Kinoteci Zlatna vrata u 17 sati. Film prati tri žene u različitim djelovima svijeta koje su svjesne minimalnih izgleda da samostalno naprave direktne promjene za budućnost. Suočene s negativnim posljedicama aktivističkog djelovanja na svoje privatne živote, daju odgovor na pitanje zašto se nastavljaju boriti.

U Zlatnim vratima u 19 sati prava poslastica iz Latinske Amerike. Film "Clara Sola" premijeru je imao u Cannesu, a impresivna izvedba Wendy Chinchille Araya u glavnoj ulozi nosi ovu snažnu dramu smještenu u egzotični krajolik zelene Kostarike.

Na Tvrđavi Gripe idemo u Čile gdje se odvija radnja filma "Colonia Dignidad", tajanstvene škole u izolaciji koju su osnovali njemački doseljenici, a koju vodi sekta pod vodstvom opasnog mračnog vođe.

U besplatnom kinu, na platou ispred Doma mladih, gostuje Sarajevo film festival koji na ovogodišnji FMFS donosio selekciju kratkometražnih studentskih filmova.

U Ljetnom kinu Bačvice program 15. FMFS-a završava odličnom britanskog komedijom "Brian and Charles". Topla i šašava komedija o prijateljstvu, obitelji i pronalasku ljubavi, premijerno je prikazana u natjecateljskom programu Sundance Film Festivala.