ODOKA - Jurica Pavičić predstavlja film "Dubina dva"

U ponedjeljak, 20.11.2017. u 20 h u Zlatnim vratima, Jurica Pavičić predstavit će eksperimentalno- dokumentarni triler Ognjena Glavonića  “Dubina dva”. Film nosi  naslov po tajnoj operaciji MUP-a Srbije. Cilj akcije je bio da se uklone leševi pobijenih civila u ratu na Kosovu, te kriomice smjeste na lokacije u Srbiji, ponajviše u masovni grob u Batajnici kod Beograda. Operacija bi ostala tajna da riječna patrola na Đerdapu nije 1999. spazila i iz Dunava izvukla hladnjaču prizrenskih registracija sa 85 leševa.

Glavonić svoj film konstruira kao detektivski dokumentarac: počinje od slučaja đerdapskog kamiona, prati svjedočenja vozača i zaduženih za ukop, da bi se krug potom proširio i doveo nas do svjedočenja preživjelih u masakru u Suvoj Reci 1999. Glavonić pritom koristi strogu, rizičnu, ali efektnu dokumentarističku metodu. (Jurica Pavičić, Jutarnji list)
Film je premijerno prikazan na prošlogodišnjem Berlinaleu, a nagrađen je na mnogim svjetskim festivalima, uključujući i naš Zagrebdox.