Otvorena 16. Splitska.tiramola

U Galeriji fotografije Fotokluba Split sinoć je otvoreno 16. izdanje Splitske.tiramole.
Prisutnima su se obratili  Maja Prgomet, u ime Splitskog portala i Fotokluba Split i Dado Lelas, predsjednik udruge MoST.
Na natječaj koji je raspisala Udruga za promociju kulture mladih "Splitski portal" ove se godine odazvalo 62 autora/ica mlađih od 30 godina,a na izložbi možete pogledati 77 fotografija od  34 odabranih autora/ica. Postav ove tradicionalne izložbe ovog puta odabrao je višestruko nagrađivani  fotoreporter Zvonimir Barišin.

Izložba fotografija "Splitska.tiramola", po prvi put se održala prije 16 godina i od samog početka ima sasvim jednostavan koncept. Sve izložene fotografije su snimljene u Splitu, a autori na dan otvaranja još nisu proslavili 30. rođendan.
 


"Splitska.tiramola" i ovog puta ima humanitarni karakter jer sve fotografije koje su odabrane za postav izložbe prodavati će se (uz dozvolu autora) na 20. humanitarnoj akciji "A di si ti?" udruge MoSt, 18. 12. 2021.(subota) na splitskoj Rivi s početkom u 9 h, u sklopu koje se već tradicionalno u mjesecu prosincu prikuplja pomoć za korisnike/ce, te za uređenje i opremanje prostora Centra za beskućnike/ce. Sva sredstva prikupljena ovogodišnjom akcijom biti će namijenjena korisnicima, uređenju i opremanju prostora i bolesničke sobe u Centru za beskućnike. Ako ne stignete u subotu na Rivu, fotografije možete kupiti izravno u Galeriji, a sredstva donirati na poseban račun udruge MoSt.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Grada Splita, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Locastica, a što se sve "suši" na ovogodišnjoj Splitskoj tiramoli možete pogledati sve do 27. prosinca u radnom vremenu Galerije fotografija Fotokluba Split.
 
Mole se  posjetitelji da se pridržavaju epidemioloških uputa za vrijeme boravka u Galeriji.

Popis autorica i autora: Andrea Topić, Anđela Vukas, Anica Vlastelica, Ante Odak, Ante Roca, Barbara Čolak, Egon Ivković, Ema Carević, Frane Brboleža, Ivana Lozančić, Ivana Matković, Klara Milavić, Kristina Orlić, Lisa Vulić, Lucija Pavlović, Luka Mladinić, Mare Birkeš, Marija Pralija, Mario Mehuljić, Marita Bulimbašić, Marko Ugrčić, Martina Sabljić, Maša Pešo, Matej Jakeljić, Miroslav Lelas, Nina Leleković, Pablo Neo del Castillo Ružić, Paula Brčić, Paula Perišin, Pave Pilić, Roko Birimiša, Romina Pazarac, Tea Poljak i Ula Reić.

FOTO: Miroslav Lelas

Više fotografija pogledajte u Galeriji.