Otvorene 44. Kulturno-umjetničke igre mladih

 30. svibnja u Domu HV Lora u Splitu,  uz  prigodne govore Igora Bakovića (savjetnika za kulturu i znanost Grada Splita) i Tomislava Đonlića (pročelnika za društvene djelatnosti Splitsko dalmatinske županije) otvorene su 44. kulturno-umjetničke igre mladih u organizaciji Glazbene mladeži Split.

Igre su nastale kako bi se dalo važno mjesto kulturnom stvaralaštvu  djece i mladih te pobudio interes za kvalitetno osmišljenim provođenjem slobodnog vremena kroz različite radionice, folklorna društva, plesne klubove i sl., a svi ovogodišnji sudionici  pokazati će svoje umijeće kroz petodnevni program koji nije natjecateljskog karaktera. Pozitivan stav igara proizlazi iz činjenice da djeca i mladi odrastaju u međusobnom druženju daleko od loših utjecaja ulice, a na susretima kao što je ovaj upoznaju mlade iz drugih krajeva Hrvatske i svijeta što uvelike obogaćuje njihovo životno iskustvo.

U bogatim kolaž programima ovogodišnjeg festivala uz Splićane i mladih iz cijele Splitsko-dalmatinske županije predstavit će se i izvođači iz  Pule, Siska, Križa, Posavskih Brega, Šibenika, Biograda na Moru, Vrlike, Supetra, Bola, Grohota, Hvara, Grohota, Solina, Kaštela, Trogira, Dugopolja,  Ogorja, Makarske  te Posušja i Kupresa iz susjedne nam BiH.

Preko 3000 sudionika Igara koji će izvesti 212 glazbeno-scenskih točaka svakako su primamljivi razlozi da dođete do Lore i uživate u ovom festivalu mladosti, umjetnosti i prijateljstva.

 

Više o Igrama pronađite na: www.gmsplit.hr