Otvorene prijave za sudjelovanje na XI. Ciklusu mladih glazbenika mo. Vinko Lesić - 2021./2022.

Otvorene su prijave za sudjelovanje na XI. Ciklusu mladih glazbenika  mo. Vinko Lesić - 2021./2022.
Ciklus je pokrenut 2012. godine te je zamišljen kao platforma na kojoj mladi glazbenici mogu izraziti pred splitskom koncertnom publikom. Osim upornog vježbanja, jedna od bitnih odrednica glazbenika je javni nastup na kojem prezentira svoje glazbene, ali i scenske sposobnosti pred publikom. Kako bi se mladima pružila prilika za stjecanjem koncertnog iskustva mimo školskih i akademskih priredbi, Glazbena mladež Split pokrenula je ovaj ciklus u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Splitu, Umjetničkom akademijom Sveučilišta u Splitu te brojnim muzejima i gradskim crkvama.
Vrijedne i nadarene glazbenike želimo potaknuti na daljnji rad i usavršavanje pa smo ciklusu namijenili i natjecateljski karakter. Najuspješniji mladi glazbenik sezone bit će nagrađen statuom mo. Vinko Lesić, koja je rad akademskog kipara Kažimira Hraste, što je simbolička potvrda priznanja struke i afirmacije glazbenika u javnosti.
Također, predviđena je i organizacija koncerata u okviru programa Splitskog ljeta (posebna suradnja sa Hrvatskim narodnim kazalištem u Splitu).
 Na Natječaj se mogu prijaviti solisti i komorni ansambli, državljani Republike Hrvatske i zemalja članica Europske Unije ne stariji od 30 godina (muški solo pjevači 32 godine).

Rok za prijave od 6.10.2021. do 15.11.2021. putem linka

http://gmsplit.hr/novosti/otvorene-prijave-xi-cmg-vinko-lesic-2021-2022