Ove subote u Galeriji Sikirica u Sinju spektakularna izložba Jadrana Lazića

U subotu, 9. rujna u 20 sati u Gradskoj galeriji Sikirica u Alkarskim dvorima u Sinju, gostuje velika retrospektivna izložba prvog hrvatskog paparazza i fotografa svjetskoga glasa i kalibra, Jadrana Lazića. Retrospektiva jednostavno nazvana ''Jadran lazić – 50 godina fotografije'' donosi nam najekskluzivnije Lazićeve radove, a vremenski pokriva razdoblje od njegovih splitskih početaka, odlaska u Pariz, potom odlaska u Iransko-irački rat, pa sve do holivudske karijere i portretiranja najvećih svjetskih zvijezda i ikona našeg doba.

Riječ je o ''putujućoj'' izložbi koja je obišla sve najveće gradove u regiji – Zagreb, Split, Sarajevo, a u Sinj stiže direktno iz Ljubljane. Izložba je gostovala i u Hvaru, Zadru, Visu i Trogiru, a kako se dogodilo gostovanje u Sinju, ispričao nam je Lazić – na otvorenju izložbe u Zagrebu bio je i gradonačelnik Sinja, Miro Bulj, koji mi je tom prilikom rekao kako izlažem svuda po svijetu, a nisam došao u Sinj odakle su mi korijeni. Naime, moji obiteljski korijeni su sa Suhača, odakle je i Miro Bulj, pa smo tako kliknuli, upali u priču i dogovorili izložbu u predivnom prostoru Gradske galerije Sikirica u Alkarskim dvorima. Zgodno je što je otvorenje 9. rujna, i što nakon otvorenje slijedi after party za sve, jer u ponoć je moj rođendan pa ću to biti sjajna proslava.

Kustosica Ana Žanko u svom tekstu ističe kako je izložba Jadrana Lazića svojevrsni vizualni itinerar njegova osobna, profesionalnog i životnog putu, a u širem kontekstu i put(ov)a čitave jedne generacije. Upravo iz tog razloga odlučili smo se i na koncept after partyja uz Igora Balova, odnosno DJ Dzoleescu koji će nas rasplesati uz najveće hitove zlatnih osamdesetih, ''plesni podij'' je unutarnje dvorište Alkarskih dvora, odnosno ljetna bašta restorana Alkarski dvori, a kako izgleda da nam je jesen već stigla, bit će nam to i oproštajni, adio lito party – poručila je Dragana Modrić, ravnateljica Gradske galerije.

Izložba ostaje otvorena do 27. listopada i moći će se pogledati u radno vrijeme Galerije.