Petra Kovačić u Salonu Galić

Splitska kiparica Petra Kovačić u utorak, 21. siječnja u 20 sati otvara u salonu Galić u Marmontovoj ulici svoju samostalnu izložbu Moguća lakoća, na kojoj će izložiti četiri rada postavljena u zasebne prostorije, koji su - kako stoji u katalogu - zamišljeni "s namjerom da komuniciraju s unaprijed zadanim oblikom prostora". Ovom izložbom Petra Kovačić predstavlja se kao multimedijalna umjetnica "koja je napravila odmak od tradicionalnog, iskušavajući i problematizirajući odnos prostora, promatrača i samog djela".

Četiri rada nose nazive Lakoća, Odlazak, Želja i Zaboravan kojima je cilj "uključiti promatrača kao sudionika u doživljaj instalacije".

Petra Kovačić rođena je 1983. u Splitu, a diplomirala je prije četiri godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Svoj umjetnički interes nalazi u polju kiparstva, instalacije i performansa, a izlagala je na petnaestak skupnih i dvije samostalne izložbe. Svoje je performanse predstavila na desetak festivala u Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Francuskoj i SAD-u. Sudjelovala je i na radionicama, a autorica je i dviju scenografija u Teatru &TD.