PHOTO TALK: Zoran Marinović

U subotu, 21. 4. 2018. u 10:00 h (u Galeriji fotografije Fotokluba Split) održat će se 19. PHOTO TALK, a gost je naš svjetski poznati dokumentarni fotograf i snimatelj  Zoran Marinović. Tema 19. PHOTO TALKa je ratna fotografija.  Posljednjih petnaest godina Zoran  kao stalni suradnik brojnih svjetskih magazina (National Geographic, New York Times, the Telegraph, Paris Match) i televizija, snima fotografije, reportaže i dokumentarne filmove iz brojnih zemalja, …. Iraka, Sirije, Ukrajine, Afganistana, Konga…   Fokus njegova rada i specijalnost, dokumentiranje je konflikata, sukoba, te složenih društvenih, socijalnih i humanitarnih pitanja u regiji i svijetu.

Više puta je samostalno ili kao dio grupe, izlagao u galerijama širom svijeta, od New Yorka do Pariza, a njegovi foto projekti u proteklih godinu dana osvojili su nekoliko prestižnih međunarodnih nagrada  poput Int. Kontinent Awards, Magazin Professional Photographer, Lens Culture, See Me / Art Takes NY… Dobitnik je i nagrade za najbolju reportažu na Zagreb Film Festivalu te laureat Hrvatskog muzeja suvremene umjetnosti.

Posljednja izložba ‘Democratic Republic of Conflict’ o dječacima vojnicima, kopačima zlata i zatvorenicima iz Konga, postavljena je u War Photo LTd galeriji.

Zoran je i Fuji Film Ambasador, a njegov rad možete pratiti na zoranmarinovic.com.

Zbog ograničenog kapaciteta, prvih 35 posjetitelja koji se prijave na info@fotoklubsplit.hr mogu prisustvovati događanju. (Prednost imaju članovi Fotokluba Split, a ukoliko ste se prijavili i ne možete stići na predavanje, MOLIMO VAS da nam javite i da ne zauzimate mjesto nekom drugom).