Predstava o Nikoli Tesli pretpremijerno u Splitu

Rasprodanom  predstavom  VLA VLA VLAJLAND započeo je festival Teatar uz more, a u četvrtak, 20. svibnja, na terasi u Lori na rasporedu je predstava "Tesla – Prilagođavanje anđela",  u  kojoj glume vrlo popularni glumci iz TV serija, Vladimir Posavec Tušek i Momčilo Otašević.

Riječ je o novoj predstavi koja će premijeru imati 1. lipnja u Zagrebu, a Splićani je imaju priliku gledati pretpremijerno.

plićani imaju priliku prisustvovati ovoj jedinstvenoj kazališnoj poslastici koja svoj put k svjetskim kazališnim daskama započinje pretpremijerno na festivalu “Teatar uz more”.

“Život, pa i smrt, Nikole Tesle posebno intrigira ne samo domaću nego i svjetsku javnost. To ne čudi s obzirom da su ličnosti poput Tesle iznimno rijetke u povijesti čovječanstva. Čast nam je što su glumci i producentski tim poklonili nam svoje povjerenje da se upravo na ovom festivalu u Splitu održi pretpremijera predstave “Tesla – Prilagođavanje anđela” 19. svibnja, dok će premijera predstave bit 1. lipnja u KD “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu. S obzirom na izvrstan glumački tim koji čine Vladimir Posavec Tušek i Momčilo Otašević, na misterioznu priču zadnjeg sata života Tesle kao i na činjenicu koliko je sam Tesla popularan u svijetu sigurni smo kako 20. svibnja u Splitu imamo svjetsku pretpremijeru!” – Tadija Kolovrat, B GLAD Produkcija.

7. siječnja 1943. godine u Nikolinu hotelsku sobu ulazi tajanstveni čovjek koji se predstavlja kao novinar. Sobarica hotela New Yorker zateći će ga mrtvog sljedećega jutra, s osmijehom na licu i to će biti ‘‘istina’’

Zavirite kroz ključanicu njegove sobe i prisustvujte trileru koji se odigrao u posljednjem satu Nikolina boravka na zemlji.

“Tesla – razotkrivanje anđela” predstava je koja daje umjetnički doprinos razotkrivanju jednog genijalnog znanstvenika i mudrog duhovnog bića.

U ulozi Nikole Tesle pojavit će se Vladimir Posavec – Tušek, kazališni, televizijski i filmski glumac. U bogatoj glumačkoj karijeri dosada je ostvario preko 70 uloga. Kazališnoj publici predstavio se brojnim naslovnim ulogama a široj publici poznat je po ulogama u TV serijama Kud puklo da puklo, Crno bijeli svijet, Drugo ime ljubavi.
“Postoje predstave i uloge toliko upečatljive i snažne da te kao glumca jednostavno preuzmu. Takav je “Tesla” kojeg dišemo i živimo mjesecima i vrijedi svake utrošene minute. Teslina ličnost dovoljno je markantna sama za sebe, a usredotočiti se na sami tajanstveni kraj ovog velikog života posebna je čar. Momčilo i ja jako se radujemo što će predstava “Tesla – Razotkrivanje anđela” svoj put započeti upravo pred splitskom publikom pred kojom je uvijek veliko zadovoljstvo igrati. Vjerujem da će se publika pozitivno iznenaditi onim što smo im pripremili.” – Vladimir Posavec Tušek

Misterioznog gospodina Smitha igra Momčilo Otašević, višestruko nagrađivani kazališni, filmski i televizijski glumac. U svojoj dosadašnjoj karijeri istaknuo se zapamćenim ulogama u brojnim kazališnim predstavama a Hrvatska ga publika dobro poznaje kroz glavne uloge u mnogim serijama posljednjih deset godina. Momčilo Otašević smatra se jednim od najboljih mladih glumaca s vjernom publikom širom regije.

“Jako me raduje da ću konačno i ja zaigrati pred splitkom publikom o kojoj toliko divnih stvari čujem od svojih kolega. Bit će to naš prvi susret u živo i dati ću sve od sebe da ispunim njihova očekivanja!” – Momčilo Otašević.

Ulaznice po cijeni od 80 i 90 kuna mogu se kupiti na blagajni u Lori svaki dan i subotom i nedjeljom) u vremenu od 16 do 20 sati te online na www.teataruzmore.com i croatia-tickets.com.

Informacije i rezervacije dostupne su na 091 9720 540. Sve informacije o festivalu “Teatar uz more” potražite na www.teataruzmore.com !