Premijera filma „Naš Hajduk – projekt jedne ljubavi“

Premijera filma "Naš Hajduk – projekt jedne ljubavi" održat će se  29. Lipnja u 21:30 sati u Ljetnom kinu Bačvice. Broj onih koji će imati priliku prvi vidjeti film ograničen je na 300 osoba te zato požuri i nabavi kartu za premijernu projekciju na https://bit.ly/Film_Nas_Hajduk

Sažetak filma Naš Hajduk - projekt jedne ljubavi

Nogometni klub koji je cijelo stoljeće za mnoge predstavljao više od života i simbolizirao otpor moćnima, a zaštitu slabima zahvaljujući politici i njenom kadroviranju na koljenima je.

Financijske nedaće, zakulisne igre, sumnjivi poslovi, sportski neuspjesi. Sve to godinama je frustriralo navijače koji uviđaju da klub nisu niti ti likovi koje biraju politički moćnici niti razni nesposobni kadrovi nego upravo oni koji su za klub tu oduvijek. I to bezuvjetno.

Vrijednosti na kojima je klub utemeljen i na kojima živi, zbog kojih je prepoznat i zbog
kojih i ima toliku vojsku uz sebe, navijači uzimaju kao temelj i staju protiv svega što prijeti gurnuti klub preko provalije stečaja. Ono što su navijači smatrali normalnim, dovest će ih pred brojne izazove.

Predvođeni Torcidom, kroz bitku za Kodeks traže kraj rodijačkih veza, sumnjivih poslova i privatnih interesa preko leđa kluba. Godine 2011. Torcida osniva Naš Hajduk i svoje ideale navijači objedinjuju krilaticom Navijač Hajduka = Član Hajduka po uzoru na mnoge europske velikane.

Redatelj filma Ivan Šarić:

“Ovaj film svakako je jedan od zahtjevnijih na kojima sam radio. Trebalo je, u kratkih sat vremena, ispričati priču koja se proteže kroz cijelo desetljeće. Poseban pritisak dolazio je iz odgovornosti prema građi i sudionicima filma zbog njihove emotivne povezanosti s temom, od kojih su mnogi riskirali poslove i egzistenciju nepotkupljivo se boreći za ispravnu stvar. Ovim se putem želim zahvaliti cijeloj ekipi Našeg Hajduka što mi je pružila čast da i ja postanem makar mali dio te priče.”

Ulaznice možeš kupiti na https://bit.ly/Film_Nas_Hajduk