Premijera predstave U ZVIJEZDE!

Predstava U ZVIJEZDE, druga ovosezonska premijera Gradskog kazališta lutaka Split bit će izvedena u petak, 7. listopada u 19.00 sati. Koncept, režiju i koreografiju, u suradnji s glumcima, potpisuju Ksenija Zec i Saša Božić. U predstavi igraju: Petar Konkoj Cailliau, Petra Kovačić, Andrea Majica, Tvrtko Štajcer i Justina Vojaković- Fingler.
Autorica scenografije i kostima je Zdravka Ivandija Kirigin, svjetlo potpisuje Lucijan Roki, a glazbu i izbor glazbe Damir Šimunović.
 
Predstava U ZVIJEZDE u formi imaginativnog scenskog predavanja, poziva najmlađe na putovanje galaksijom, spajajući edukaciju i medij kazališta. U neobičnom ambijentu, kroz specifičan vizualno-zvučni doživljaj, stimulira se percepcija i mašta najmlađe publike.
 
Kroz predstavu, koja je zamišljena u formi pseudoznanstvenog predavanja, djeca će, uz pomalo luckastog astronauta i njegovih prijatelja, upoznati neke temeljne pojmove, kao što su sateliti, asteroidi, kometi i crne rupe, no i psa Lajku, prvu životinju u svemiru.
 
Sama predstava temeljena je na istraživanju kazališta objekta, koji su Saša Božić i Ksenija Zec započeli s predstavama Tijelo i Glazbatorij, objema nagrađenima na festivalu Mali Marulić.
Nakon premijere, prva izvedba predstave u slobodnoj prodaji je 15. listopada u 11:00 sati, a ulaznice se mogu rezervirati telefonom 395 968 i kupiti na blagajni kazališta u Tončićevoj 1.
Fotografije i dodatne informacije o autorskom timu i predstavi potražite OVDJE.