Prijavite se na Filmsku školu Kino kluba Split

Otvorene su prijave za Filmska školu Kino kluba Split. Uvodno predavanje o djelovanju i aktivnostima kluba, te upoznavanje s članovima održati će se u subotu, 18.10.2014 u 20h u prostorijama Kino kluba Split, u zgradi Doma mladih, Ulica Slobode 28, I kat.

Program škole usmjeren je na usvajanje osnovnih znanja iz područja Povijesti audiovizualnih medija, Teorije filmske umjetnosti, Filmske tehnike, Scenarija, Rada na terenu s ekipom, Animacije, Digitalnih formata, Dokumentarnog filma, recentne odabrane produkcije kratkometražnog eksperimentalnog filma sa 25 FPS, međunarodnog festivala eksperimentalnog filma. Također, u sklopu škole po prvi put će se održati dva predavanja otvorena za javnost na temu Umjetničkog i autorskog filma u kontekstu kinoklubova i Audiovizualnih medija u galerijskim praksama – Film i video. Predavanja se održavaju prema predviđenom rasporedu od 20h – 22h u prostorijama kluba.

Neposredno nakon škole organiziraju se besplatne radionice kamere (Boris Poljak), Rasvjete (Jure Cukar) Montaže (Staša Čelan), Snimanja i obrade zvuka (Tonči Tafra), Autorskog i amaterskog filma (Sunčica Fradelić) i 8mm i 16mm filma (Krešimir Masleša). Radionice primaju ograničen broj polaznika, od kojih prvenstvo imaju polaznici škole koji žele postati članovima kluba i aktivno djelovati u udruzi, te stari članovi koji nisu prošli tehničku obuku a ista im je neophodna kako bi se služili opremom kluba.

Cijena škole iznosi 500 kn. Prijava se vrši slanjem imena, prezimena i kontakta na: skola@kinoklubsplit.hr, a više informacija potražite na stranicama Kino kluba Split.