Radionica UNFOUND VIDEO TECHNICS Graema Cole-a

Filmski umjetnik Graeme Cole (UK) održati će seriju besplatnih međupovezanih filmskih radionica kroz umjetnički rezidencijalni program u Kino klubu Split kroz travanj 2016.

Namjera programa je da preispita naše pretpostavke i fetišizira (ne)mogućnost filmskog stvaralaštva u povijesnom kontekstu prakse kinoklubova. Svaka radionica sastojati će se od predavanja, kreativne vježbe, diskusije i projekcije.

Između radionica Mr Cole će zadati jednostavne zadatke koje će obraditi na idućem satu. Naglasak je na stvaranju uz pomoć alata koji su nam na raspolaganju. Zadatci su zamišljeni kao „domaći rad“ a Mr Cole će biti na raspolaganju po potrebi.

Program će se zaključiti prezentacijom čitavog projekta i prikazivanjem svih radova.

Pozivamo sve filmske i vizualne umjetnice i umjetnike da apliciraju na radionicu. Radionica je namijenjena autoricama i autorima koji tek počinju ili su već realizirali nekoliko filmova. Molimo da pošaljete par rečenica o svom iskustvu i interesima za program na email adresu: zoomcitta@yahoo.co.uk (Graeme) i u njih uključite linkove na svoj rad. Za više informacija možete se obratiti na 0918965860 (Sunčica).

Službeni jezik radionice je engleski.

Više informacija potražite na www.kinoklubsplit.hr