ROOM 100 radionice u sklopu MoSTovog EU projekta

Izvedbeni kolektiv ROOM 100 sudjeluje u MoSTovom projektu "Lokalne mreže podrške mladima u riziku - osnaženi, educirani, aktivni, zaposleni", podaktivnost KVARTASH kroz koji se pokušava oživjeti splitske gradske kotareve, ponuditi kvalitetnu alternativu mladima za korištenje slobodnog vremena, stvoriti poticajno okruženje i dati pozitivnu konotaciju splitskom izrazu „kvartaš“. Projekt se provodi kroz program Europskog socijalnog fonda.

U sklopu projekta ROOM 100 će održati niz besplatnih cirkuskih i plesnih radionica u različitim gradskim kvartovima – prve na redu su cirkuske radionice u Spinutu 25.2., na Blatinama 1.3. i u Žrnovnici 8.3.!

Radionica osnova kontorcionizma (umijeća popularno nazvanog ljudi od gume) i akrobatike namijenjena je svima koji žele povećati svoju fleksibilnost i snagu istovremeno se upoznajući s osnovama akrobatike. Postupno i pažljivo nadograđujući vježbe istezanja i savijanja tijela (tzv. backending, frontbending, oversplits) te održavanja ravnoteže (stojevi na glavi, stojevi na laktovima, stojevi na rukama, jednostavne piramide u dvije i tri osobe), voditelji će omogućiti da svatko u svojem tempo istraži mogućnosti vlastita tijela te se zaljubi u tehnike koje su umjetnici i sami otkrili u ranoj mladosti.

Zbog ograničenog broja polaznika, mjesto na radionici rezervira se slanjem maila na: kvartash021@gmail.com i antonia.kuzmanic@gmail.com.

Radionicu vode Antonia Kuzmanić i Jakov Labrović, izvedbeni duo specijaliziran za neobičnu mješavinu cirkuskih i plesnih tehnika.

Ovaj mladi tandem splitskog izvedbenog kolektiva ROOM 100 već je postigao značajne uspjehe na međunarodnoj sceni, osvojivši nagradu najperspektivnijeg europskog cirkuskog kolektiva 2010. godine (Jeunes Talents Cirque Europe 2010) te nastupivši na nizu lokacija u SAD-u, Austriji, Belgiji, Finskoj, Francuskoj, Italiji, Nizozemskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Španjolskoj, Švicarskoj i Hrvatskoj.