Simfonijski orkestar Glazbene akademije u Baselu nastupa u Splitu

Drugi koncert u sklopu programa festivala 8.Ljetne čari klasične glazbe održat će se  u nedjelju, 30. 6. 2019u 20.00 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.

Nastupaju:
Simfonijski orkestar Glazbene akademije u Baselu (Švicarska)
Martina Jembrišak - klasična harmonika
Ulrich Dietsche – dirigent

Na programu su djela: Leonarda BernsteinaMikolaja Majkusiaka i Roberta Schumanna

BESPLATNE ULAZNICE građani mogu preuzeti na blagajni HNK Split od srijede, 26. 06.2019 od 9.00 do 14.00 sati ili na dan koncerta sat vremena prije početka programa.

Ovaj projekt predstavlja poseban program međunarodne suradnje Glazbene mladeži u Splitu i Glazbene akademije u Baselu.

Kao gošća nastupa Martina Jembrišak, pobjednica 6. Ciklusa mladih glazbenika mo. Vinko Lesić.

 

Martina Jembrišak (1995. u Zagrebu) svira harmoniku od svoje sedme godine. Sa 17 godina počela je studirati na Glazbenoj akademiji u Puli u klasi prof. Amadeja Herzoga. Daljnje studije vodile su je u Bratislavu profesoru Milanu Osadskom i profesoru Elżbieti Rosinskoj u Gdanjsku.

Trenutno studira na Glazbenoj akademiji "Frederic Chopin" u Varšavi u klasi prof. Klaudiusza Barana i Rafała Grząke. Tijekom studija uspješno je sudjelovala na brojnim natjecanjima, među kojima je bila i dobitnica nagrada u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Slovačkoj i Poljskoj. Martina je već nastupala kao solistica sa Simfonijskim orkestrom Radio Televizije Slovenije i sa Hrvatskim simfonijskim orkestrom Nacionalne televizije.

Junge Sinfoniker Basel / Simfonijski orkestar Glazbene akademije u Baselu (Švicarska) predstavlja zajednički orkestar mladih glazbenika nekoliko glazbenih škola i akademije grada Basela kao i susjednog kantona Baselland-a. Studenti koji također sudjeluju u radu Orkestra dolaze iz kantona Aargau i Solothurn, kao i okolnog njemačkog i francuskog govornog područja tj. iz Badena i Alzaka.

Oko 70 mladih glazbenika redovito tjedno vježba na Glazbenoj akademiji pod vodstvom iskusnih orkestralnih učitelja. Program rada prvenstveno je usredotočen na veliki simfonijski repertoar i pratnju solista. Koncertne turneje odvele su ovaj orkestar u različite zemlje Europe i Južne Amerike.