Španjolski film godine "Zvijeri" večeras premijerno u Ljetnom kinu Bačvice

Apsolutni pobjednik nacionalnih nagrada Goya, uključujući one za najbolji film, režiju, scenarij, glavnu mušku i sporednu mušku ulogu - film "Zvijeri" Rodriga Sorogoyena večeras u Ljetnom kinu Bačvice na Festivalu mediteranskog filma Split ima svoju hrvatsku premijeru. Glavnu ulogu u španjolskom filmu godine, koji je premijeru imao u Cannesu, igra francuski glumac Denis Menochet, poznat po ulogama u "Peter Von Kant" i "Nemilosrdni gadovi".


"Zvijeri" će najaviti "Zof" novi film splitskog redatelja Rina Barbira koji se u programu Ješke zajedno s još osam kratkih hrvatskih filmova natječe za glavnu FMFS nagradu u iznosu od 2500 eura.

Nedjelju na FMFS-u otvara već u 19 sati "Kristos, posljednji dječak na otoku" talijansko grčki dokumentarac koji donosi neprocjenjiv uvid u način života malene otočke zajednice koja brine o više tisuća koza i neizvjesnost budućnosti dječaka željnog učenja.

Ljubitelji trilera inspiriranih istinitim događajima na svoje će doći na Tvrđavi Gripe, od 21:30 prikazuje se "Na sjever" napeta drama smještena na teretnom brodu koji plovi otvorenim morem. Kada posada počne sumnjati da se na brodu događa nešto neobično, započinje opasna igra mačke i miša.

Foto: Miro Lelas