Split Format: Humanitarna aukcija fotografija i predavanje Stipe Božića

U Klubu Zona (Jerina ulica 1) u 19 h u organizaciji portala DalmacijaDanas, održat će se humanitarna aukcija fotografija poznatih dalmatinskih fotografa. Izložba se organizira u sklopu akcije prikupljanja sredstava za kupnju sportske opreme Hrvatskoj reprezentaciji beskućnika koja sredinom studenoga putuje na Svjetsko nogometno prvenstvo beskućnika u Meksiko.

Na izložbi će biti izložene umjetničke fotografije brojnih dalmatinskih fotografa s raznolikim motivima. Pozivamo sve da se pridruže ovoj humanitarnoj aukciji fotografija i pomognu našim beskućnicima.

 

Fotoklub Split 20 h

Stipe Bozić čovjek je čija reputacija govori više od bilo kakve najave. Legendarni hrvatski alpinist, putopisac, humanitarac, snimatelj i fotograf: prvi Hrvat na Mt. Everestu, autor brojnih dokumentarnih emisija i impresivnog fotografskog opusa, dugogodišnji član HGSS-a i Fotokluba Split - tek su manji dio laskavih atributa koje možemo pripisati Stipi Božiću.

U svojem predavanju „Snimanje u nemogućim uvjetima“ Stipe će opisati i pokazati kako rukovati fotografskom i video opremom u ekstremnim vremenskim i geografskim uvjetima. Kroz usporedbu današnje opreme i mogućnosti s onima od prije nekoliko desetljeća, diskusiju o tehničkim aspektima snimanja, ali i likovnim te etičkim elementima koje treba uzeti u obzir prilikom boravljenja u stranim kulturnim okruženjima, predavanje Stipe Božića pružit će uvid u jedinstveno znanje i iskustvo koje je ovaj hrvatski velikan akumulirao tijekom svojih brojnih ekspedicija.