Subota je u znaku Kamičak Etno Festivala u Sinju

Ove subote, 12. kolovoza, na tvrđavi Kamičak u samom srcu grada Sinja očekuje nas mini jubilej – peto izdanje Kamičak Etno Festivala. Kako organizatorice kažu, taj mali, ali slatki festival, već godinama Sinjanima, Sinjankama i njihovim gostima nudi sasvim drugačiji glazbeni doživljaj, okupljajući u viteškom gradu ponajbolje izvođače world music scene. Tako su u Sinju gostovali sastavi iz svih krajeva svijeta – od Argentine do Ukrajine i Poljske, a da goste iz regije niti ne nabrajamo.

Ovogodišnje izdanja festivala donijelo je nekoliko značajnih promjena – u prvom redu promjenu datuma, pa je festival s posljednjeg vikenda kolovoza prebačen na udarni datum u žižu zbivanja, ali je i program sažet na jedan dan, umjesto dosadašnjih dva. Kako doznajemo, razlogu tomu je nezavidna financijska situacija zbog čega su organizatorice Dragana Modrić, Ana Žanko i Jelena Pavlinušić bile prisiljene donijeti odluku da festival ide samo jedan dan, ali i da se od ove godine naplaćuje ulaz. Sve te promjene donijele su, izgleda, same benefite, jer karte su rasprodane, a atmosfera je već pred sam festival na rubu usijanja. Svi željno iščekuje subotu i najbolju zabavu na Kamičku!

Glazbeni dio večeri otvara renomirani makedonski world music sastav Baklava, koji su sjajnom svirkom i vokalnom izvedbom već odavno stekli izvanrednu reputaciju na međunarodnoj sceni. Ovo im je prvo gostovanje u Hrvatskoj, i prilika da dobro ispromoviraju svoj posljednji, četvrti album, koji je svjetlo dana ugledao nešto ranije ove godine. Glavne zvijezde su svakako momci iz legendarnog Kriesa, koje nikome ne treba posebno predstavljati. Premda je sastav već prije nekoliko godina nastupao u Sinju, ovim je prvi nastup na tvrđavi Kamičak i bez sumnje će taj vrlo posebni, intimni ambijent dati sasvim novu dimenziju njihovim izvedbama. Za after party zadužen je DJ Emir, Emir Fulurija, urednik world music emisije Izvorišta i definitivno najbolji poznavatelj world music scene u Hrvatskoj. On će u svom nastupu na Kamičak donijeti plesne ritmove iz svih krajeva svijeta, a to garantira vrhunsku zabavu.

U popratnom dijelu programa organizatorice su pripremile radionica pjevanja s Elenom Hristovom, vokalisticom sastava Baklava te radionicu veza s motivom festivala, pod stručnim vodstvom Emine Blajić. Također, kao i svake godine, u sklopu festivala održat će se i sajam malih proizvođača na kojem će se predstaviti lokalni proizvođači sa svojim domaćim proizvodima – medom, uštipcima, pletivima, likerima i slično.   Vrata sajma otvaraju se od 18 sati, a glazbeni dio počinje od 21.

Ne preostaje nam ništa drugo nego zaključiti da ove subote svi putovi vode u Sinj, ali samo s na vrijeme kupljenom kartom jer zobg ograničenih prostornih kapaciteta, prodaje na ulazu neće biti!