Tommaso Ieva prvi put nastupa u Hrvatskoj u sklopu MAGsezone 2021/2022

 

U subotu, 18. prosinca 2021. godine u 19:00 sati u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“, Tommaso Ieva, talijanski gitarist s njemačkom adresom, prvi put će se predstaviti Hrvatskoj publici u sklopu MAGsezone 2021/2022.

Tommaso Ieva svoj glazbeni put započinje 1989. godine u gradu Andriji u Italiji, a već 1995. godine seli u Njemačku gdje nastavlja svoje školovanje u gradovima Ludwigsburg, Stuttgart i Frankfurt na Majni. Od 2005. do 2009. godine studira na Dr. Hoch's Konservatorium u Frankfurtu na Majni.

Pohađao je brojne seminare poznatih gitarista, a sudjelovao je i na brojnim renomiranim gitarskim festivalima diljem Europe.

Pod mentorstvom Sigruna Richtera i Christophera Gozeffa, Tommaso Ieva od travnja 2009. godine započinje karijeru solista interpretirajući gitarsku glazbu kroz povijest.

Na koncertu u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“, prezentirat će gitarsku glazbu od renesanse do moderne glazbe svirajući na tri instrumenta: vihueli (španjolskom žičanom instrumentu koji datira iz 15. stoljeća), romantičnoj Stauffer gitari i klasičnoj akustičnoj gitari.

Organizator koncerta je Udruga Mladih akademskih glazbenika (MAG), a suorganizator koncerta je Sveučilište u Splitu.

Pokrovitelj MAGsezone je Grad Split, a ulaz na koncert je slobodan.

Događaj će biti održan uz poštivanje aktualnih epidemioloških mjera.

Podsjećamo da je slijedom Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, na ulazu u prostorije obvezno predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.

https://www.udrugamag.com

https://www.unist.hr/

https://www.facebook.com/Sveucilisna.galerija.Vasko.Lipovac/