Tri cirkuska performansa i dvodnevna radionica za kraj 2018. godine!

Suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 i Kulturna alternativa mladih Hram za kraj 2018. godine donosi vam drugu Večer kratkih formi 17. prosinca 2018. u 20:00 u Amfiteatru Doma mladih, sa cirkuskim umjetnicama Roxanom Kuwen (DE) i Laure Osselin (FR)! U utorak i srijedu, 18. i 19. prosinca 2018. godine Laure Osselin održat će radionicu trapeza od 18:00 do 20:00 na Maloj sceni Doma mladih.

Večer kratkih formi zamišljena je kao izvedbena večer kraćih suvremenih cirkuskih predstava u kojima umjetnici na inovativni način koriste postojeće cirkuske tehnike i rekvizite. 
Na drugoj ovakvoj večeri ugostit ćemo Roxanu Kuwen, umjetnicu specijaliziranu za statični trapez i žongliranje nogama, a dvije kratke točke koje će prezentirati bit će jedinstvene žonglersko-zračne izvedbe. Roxanin izričaj uključuje participaciju publike u svakoj njenoj izvedbi, čineći ih iznenađenima, zbunjenima ili oduševljenima. Osim toga, svoje discipline stavlja u različite kontekste te se bavi site specific izvedbama. Različitost njene publike je odlučujući faktor njene umjetničke vizije.
Laure Osselin završila je cirkusku akademiju ACAPA u Tilburgu 2016. godine. Tijekom školovanja istraživala je kako poremetiti tradicionalnu dramaturšku strukturu perfomansa na trapezu što je rezultiralo diplomskim radom u obliku performansa "Promenade" kojeg će izvesti na drugoj Večeri. U performansu "Promenade" Laure pronalazi načine na koji može poremetiti tradicionalnu dramaturgiju točke na trapezu i uvodi pad kao sastavni cirkuskog vokabulara.
Osim inovativnih cirkuskih izvedbi uživo, večer ćemo upotpuniti i projekcijama animiranih filmova cirkuske tematike: „Circus!“, "Bek" i „Semaforo“. 

Ulaznice se prodaju na ulazu po cijeni od 40,00 kn. Moguća rezervacija u inboxu stranice https://www.facebook.com/Kam-Hram-1576863425923872/ ili https://www.facebook.com/ROOM100SOBA100 ili na mailove kamhram@gmail.com  i antonia.kuzmanic@gmail.com.

18. i 19. prosinca od 18:00 do 20:00 na Maloj sceni Doma mladih Laure Osselin održat će dvodnevnu radionicu trapeza. Radionica je zamišljena tako da se u potpunosti preokrene cirkuska logika virtuoznosti rada na trapezu i istraži se specifičan pokret pada tijela sa statičkog trapeza. Putem radionice otkrit ćemo zašto pad kao takav može biti vrlo koristan psihološki alat u daljnjem istraživanju dinamičkog rada na trapezu te ćemo istražiti neuspjeh kao estetičku vrijednost i vokabular sam za sebe.

Rezervacija mjesta unaprijed je obavezna jer je broj polaznika ograničen! Prijave na mail antonia.kuzmanic@gmail.com.