U Fotoklubu Split započeo “Osnovni tečaj digitalne fotografije”

Sinoć je u Fotoklubu Split započeo osnovni tečaj digitalne fotografije pod stručnim vodstvom Vicka Vidana.

Vicko Vidan završio je Istituto Europeo di design u Milanu, smjer fotografija, a trenutno je zaposlen kao stručni suradnik na odjelu Dizajna vizualnih komunikacija pri Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Surađivao je sa:
- poznatim svjetskim fotografima: Fabrizio Ferri, Peter Lindberg, Wayne,Maser, Tom  Watson, Marino Parisotto, Michel Comte..
- publikacijama: Elle, Marie Claire, Vogue, Harper's Bazaar,Cosmopolitan, Io Donna, D di Repubblica, Gioia, Flair, Grazia, GQ, Petra, The New yorker
- na reklamnim kampanjama: Armani, Dolce & Gabbana,Miu Miu, Ferre, Tod's, Nike, FIAT, Telecom Italia, Erst & Young...

Kao fotograf radio je za Io donna, Elle Russia, Marie Claire Russia,Vogue Russia, Gioa, Slobodna Dalmacija, Vjesnik, Globus, Sportske Novosti...

Tečaj pohađa 30 polaznica i polaznika, a gradivo koje tečaj obuhvaća odnosi se na fotografsku teoriju, povijesni pregled razvoja fotografske djelatnosti, upoznavanje funkcija i postavki DSLR fotoaparata, osnove digitalne obrade fotografije, razumijevanje objektiva, senzora i ostalih tehničkih značajki fotografskog procesa, upoznavanje i razlikovanje prirodnog i umjetnog svjetla, korištenje boja u fotografiji, te pregled poznatih fotografskih radova i publikacija.Uz teorijski dio, velik dio znanja polaznicima će se prenosit kroz praktični rad.

 

Iz Fotokluba poručuju da će se zbog velikog interesa tečaj opet održati u travnju, a za ožujak su najavili tečaj za osnovnoškolce.