U Hrvatskom domu Split održava se svečana dodjela europskih nagrada za filmsku glazbu „Camille Awards“

U Hrvatskom domu u Splitu od 26. do 28. rujna održava se, nakon dvije pandemijske godine, Skupština European Composer and Songwriter Alliance.

U utorak, 27. rujna na programu je svečana dodjela europskih nagrada za filmsku glazbu „Camille Awards“, koja će se održati uz koncert studijskog orkestra FAME iz Sjeverne Makedonije pod ravnanjem britanskog dirigenta Timothyja Redmonda. Nagrade „Camille“ europske su nagrade za filmske skladatelje koje odaju priznanje najboljim postignućima na području glazbe za televiziju i film. Događaj organizira ECSA, uz potporu EU programa Kreativna Europa te u suradnji sa Studijskim orkestrom glazbene snimateljske kuće FAME i OTICONS, Europskom agencijom za filmske skladatelje. Uz godišnje nagrade u kategorijama "Najbolja filmska glazba", "Najbolja glazba za dugometražni dokumentarni film" i "Najbolja originalna glazba za dramsku seriju", na svečanosti će se uručiti i nagrada „Camille“ za životno djelo Alfiju Kabilju. Primajući ovu nagradu, Alfi Kabiljo će se pridružiti odabranoj skupini uglednih europskih skladatelja, uključujući maestra Ennija Morriconea, koji je nagradu Camille za životno djelo dobio 2020. godine. 
 
U srijedu, 28. rujna FAME orkestar održat će koncert pod nazivom „Classical Music from Film“. Radi se o koncertnom programu koji kombinira klasičnu glazbu korištenu u poznatim filmovima te glazbu koju su vrhunski majstori skladali za film. Isti program je prošli mjesec izveden na rasprodanom koncertu Royal Philharmonic Orchestra u Londonu. Poklon je to organizatora svim zainteresiranim građanima Splita i okolice. 
 
NAPOMENE: 

  • Koncerti 27. i 28. rujna započinju u 21:00 sat.
  • Ulaz za građane je BESPLATAN.
  • Za Svečanu dodjelu nagrada 27. rujna obavezan je svečani dress code.

Organizatori:
European Composer and Songwriter Alliance
Hrvatsko Društo skladatelja
Grad Split
Koncertna dvorana Hrvatski dom Split