U Klubu Zona izlažu učenici/e 3. A razreda Škole likovnih umjetnosti u Splitu (fotografski odsjek)

Predzadnja ovogodišnja izložba u ciklusu izložbi autora mlađe generacije “Mladi izlažu” otvara se u Klubu Zona u srijedu, 23. studenoga u 19 sati. Fotografskim radovima predstavit će se učenici Škole likovnih umjetnosti Split.
Učenice i učenici 3. A razreda Škole likovnih umjetnosti u Splitu, s Fotografskog odsjeka, predstavit će fotografije na temu podsvijesti uz vodstvo profesora Kristijana Falaka te profesorice Anđele Vidić.
Na početku su promišljali na koji način podsvijest djeluje na njihovu svakodnevnicu, kroz osobne želje, misli, predodžbe i konflikte. Pri radu su analizirali svoja sjećanja, potisnute brige i pitanja koja ih zaokupljaju te su, svatko za sebe, tražili slikovne prikaze koji bi odgovarali konačnoj reprezentaciji njihove ideje.
Kroz montažu, naknadnu obradu, fotografiranje u studijskim uvjetima ili pak eksperimentalnim pristupom s višestrukim ekspozicijama i
svjetlom, analizirali su i prikazali njima najbitnije teme. Motivi ljubavi i balansa provlače se kroz radove nalik tarot kartama autorice Alys Hewitt.
Temu snova i njihovih simboličnih značenja, obradile su autorice Kristina Orlić i Mia Kačić. Paula Perišin svoju inspiraciju za fotografije našla je u podsvjesnom odabiru ljubavi i srodne duše, dok je Ula Reić prikazala prolaznost i neuhvatljivost vremena.
Autorice Anđela Vukas i Nina Leleković bave se temom skrivenih emocija i  dualnosti u nizu svojih autoportreta.