U subotu se otvara izložba Jose Begega u Galeriji kluba Kocka

U sklopu programa qIZLOŽBE kolektiva queerANarchive u  subotu, 13. travnja u 20 sati u Galeriji Kluba Kocka otvara se izložba španjolskog kvir umjetnika Jose Begega. Video performans SLAM i 3 plesa za Alberta rad je o smrti i ponovnom rađanju kvir zajednice kroz chemsex, ples i rod.
Izložba se može razgledati radnim danom od 18 do 20 sati, zaključno s 26. travnja.

Jose Begega, španjolski kvir umjetnik, u Galeriji Kluba Kocka predstaviti će se video performansom SLAM i 3 plesa za Alberta. Rad je to o smrti i ponovnom rađanju kvir zajednice kroz chemsex, ples i rod, ujedno i pjesma posvečena Albertu, prvom od mnogih ljubavnika koji su umrli od droge. Rad se bavi temom chemsexa kao phenomenon koji možda i najcijelovitije ukazuje na kompleksnost kvir života vremenu krize kasnog kapitalizma, potrošačkog društva, akutne otuđenosti i njihove/naše (među)ovisnosti.
Jose Begega svoj rad oblikuje oko univerzalnih tema i hiper-subjektivnosti. Osim bogatog estetskog iskustva u vizualnoj, medijskoj i izvedbenoj umjetnosti, njegovo življeno iskustvu u HIV aktivizmu, DIY dizajnu i publiciranju, seks radu, porno industriji, komunalnim projektima, knjižnjičarstvu, boksu i drugim poljima čini njegov rad kompleksnim, odvažnim, često paradoksalnim i ponekad urgentnim.
Izložba se otvara u subotu, 13. travnja u 20 sati, u Galeriji Kluba Kocka, Dom mladih, Split. Izložba se može razgledati radnim danom od 18 do 21 sat, zaključno s 26. travnja.

Rad kolektiva queerANarchive financijski podržava Zaklada Kultura nova. Program qIZLOŽBE financijski podržava Ministarstvo kulture i medija RH i Grad Split.